stingatoare romanastingatoare engleza
spitalul sf sava iasi

Noutati

FESTIVALUL AFTERHILLS

23-25 iunie 2017

A fost o placere deosebita sa fim parteneri de siguranta a primei editii a Festivalului Afterhills, eveniment de o mare importanta pentru orasul nostru si zona Moldovei.

afterhills Grupul de firme Iasisting a sustinut evenimentul pe durata celor trei zile, compania noastra mobilizând peste 60 de specialisti in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca, Situatii de Urgenta (prevenirea si stingerea incendiilor) si domeniul medical.

Siguranta evenimentului a fost sustinuta prin instructaje repetate pe linie de SSM/SU si acordarea primului ajutor, pentru personalul implicat In desfasurarea acestuia. Deasemenea am pus la dispozitie o gama variata de echipamente PSI, pentru Intreaga locatie (aprovimativ 100 stingatoare de incendiu si alte echipamente de stingere si interventie - panouri (pichet) incendiu, lazi nisip si accesorii de prima interventie).

Serviciile medicale de prim ajutor au fost asigurate prin amplasarea de corturi si ambulante, unde participantii la festival au primit ajutor medical In caz de nevoie. In colaborare cu Crucea Rosie Iasi am oferit suport voluntarilor prin punerea la dispozitie de truse de prim ajutor complet dotate. Artistii care au concertat au avut parte de o siguranta sporita datorita colegilor care au vegheat non-stop scenele amplasate, pentru a preveni si stinge eventualele incendii. Festivalul Afterhills a fost un real succes si cu aceasta ocazie felicitam organizatorii si toti partenerii implicati.
Asteptam cu nerabdare editiile urmatoare!

afterhills

afterhills

afterhills

Targul Tehnicii de Securitate, deja o traditie la care participam cu drag de fiecare data

13 septembrie 2016

La multi ani tuturor pompierilor!

targul tehnicii de securitate Asa cum ne-am obisnuit deja, si anul acesta s-a derulat Targul Tehnicii de Securitate, ajuns la a treia editie, la care am participat de fiecare data inca din momentul lansarii. Data de 13 septembrie marcheaza in fiecare an Ziua Pompierilor, ocazie cu care intreaga echipa a Grupului de firme Iasisting doreste sa le multumeasca acestora pentru eforturile depuse si pentru miile de vieti pe care le salveaza zilnic.

Targul Tehnicii de Securitate a fost gandit ca un tribut adus pompierilor care isi dedica viata semenilor lor, motiv pentru care suntem onorati sa fi facut parte, an de an, din acesta. Asadar, astazi, odata cu acest text, dorim sa le uram un LA MULTI ANI din suflet pompierilor! Ne bucuram ca, prin activitatile derulate in cadrul grupului nostru de firme, contribuim la munca acestora si dorim sa atragem atentia asupra importantei a scopului pentru care acesti oameni isi dedica viata.

La multi ani cu rezultate la fel de bune pompierilor si la cat mai multe editii ale Targului Tehnicii de Securitate!

Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase

26 octombrie 2015

stresul profesionalÎn cadrul Săptămânii Europene de Securitate și Sănătate în Muncă, a fost organizat Simpozionul Regional intitulat ”Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase”. O adevărată provocare a zilelor noastre, stresul profesional nu mai poate fi ignorat, motiv pentru care am salutat inițiativa derulării acestei campanii, organizate de către Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă. În cadrul simpozionului s-au prezentat o serie de lucrări și au fost dezbătute aspecte concrete ale acestui subiect. S-au analizat implicațiile pe care stresul profesional le are la nivelul angajaților, dar și la nivelul companiilor ca întreg. De asemenea, au fost prezentate o serie de bune practici de sănătate și securitate în muncă, iar specialiștii prezenți la simpozion au schimbat opinii și soluții practice de gestionare a acestei probleme a zilelor noastre.
Acest simpozion este parte a campaniei pentru locuri de muncă sigure și sănătoase, organizată de către Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă, desfășurată în perioada 2014 – 2015, o campanie extinsă, care a încurajat participarea oricărei persoane fizice sau organizații, cu scopul unei difuzări cât mai bune a mesajelor de conștientizare transmise. Iașisting a efectuat, în acest sens, o lucrare intitulată ”Stresul profesional și riscurile psihosociale”, în cadrul căreia au fost tratate atât aspectele teoretice ale acestui subiect, cât și cele practice, prin intermediul unui studiu practic, dorind să se alăture celor care doresc să atragă atenția asupra acestui subiect insuficient discutat.
Astfel, echipa noastră a abordat principalele elemente de interes în această arie, discutând despre tipurile de stres ocupațional, cauzele stresului la locul de muncă, fazele de manifestare a stresului profesional, efectele acestuia și a oferit recomandări generale de prevenire a unor astfel situații. A fost efectuat un studiu practic care a relevat faptul că angajații din mediul privat resimt un nivel al stresului profesional mai crescut decât cei din mediul public.
Considerăm că acest simpozion a fost o ocazie foarte bună pentru specialiștii în domeniu de a intra în contact cu cele mai noi date referitor la acest subiect. Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a participa și de a face schimb de informații cu profesioniști, informații pe care le vom folosi în continuare pentru a ne perfecționa serviciile oferite angajaților și angajatorilor.

Felicitari si multumiri tuturor pompierilor

11-12 august 2015

In perioada 11 - 12 august a fost organizata, la Iasi, pe stadionul Emil Alexandrescu etapa nationala a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta, la care au participat:

felicitari pompieri

Am fost onorati sa contribuim la desfasurarea acestui concurs si sa fim prezenti la manifestarile derulate pe parcursul celor doua zile cu aceasta ocazie. Probele desfasurate au testat cele mai importante abilitati ale participantilor, iar acestia ne-au demonstrat inca o data ca, in aceasta meserie, lucrul in echipa, viteza de reactie si atentia sunt elemente obligatorii. Fiecare concurent si fiecare echipa s-a implicat trup si suflet pe parcursul probelor practice: "Pista cu obstacole pe 100 m", "Stafeta 4 x 100 m" si "Dispozitivul de interventie".

Iasisting recunoaste meritele tuturor pompierilor care vegheaza si lupta zi de zi pentru siguranta noastra, a tuturor. Sa nu uitam ca multi dintre acestia lucreaza in acest domeniu in regim voluntar, fara a primi vreo recompensa materiala! Din acest motiv, am dorit sa ne contribuim si noi la validarea acestor eforturi pe care ei le depun in permanenta prin sustinerea acestui concurs. Pe parcursul zilelor in care s-au desfasurat probele, am trait alaturi de participanti emotiile fiecarei etape, i-am incurajat, ne-am bucurat si ne-am intristat impreuna cu ei.

Am dorit sa-i felicitam si sa-i rasplatim pe toti participantii la acest concurs, iar pe aceasta cale ii asiguram de sustinerea noastra pe mai departe. FELICITARI SI VA MULTUMIM! Mai multe imagini de la acest eveniment gasiti pe pagina noastra de Facebook.

Protectia lucratorilor - cerinta esentiala a securitatii si sanatatii in munca

03 iunie 2015

In perioada 29 – 30 mai 2015 a avut loc cea de-a doua Conferinta internationala pentru Securitate si Sanatate in Munca, organizata si gazduita de catre Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, prin Facultatea de stiinta si Ingineria Materialelor, respectiv Departamentul de Ingineria Materialelor si Securitate Industriala.
Tema manifestarii stiintifice a fost ”Protectia lucratorilor – cerinta esentiala a securitatii si sanatatii in munca”, iar pe parcursul zilelor conferintei au fost abordate subiecte de interes national si international din aceasta arie, precum: managementul riscurilor, stresul profesional, rolul igienei ocupationale in asigurarea unui mediu de munca adecvat samd.

protectia lucrarilor

Iasisting a participat la aceasta conferinta cu lucrarea intitulata ”Stresul profesional si riscurile psihosociale”, in cadrul careia au fost tratate atât aspectele teoretice ale acestui subiect, cât si cele practice, prin intermediul unui studiu practic. Reprezentantii nostri au ales aceasta tema datorita faptului ca ne aflam in plina campanie de constientizare a efectelor stresului profesional (”Managementul stresului pentru locuri de munca sanatoase” 2014-2015), dorind sa se alature celor care doresc sa atraga atentia asupra acestui subiect insuficient discutat.

protectia lucrarilor

Astfel, echipa noastra a abordat principalele elemente de interes in aceasta arie, discutând despre tipurile de stres ocupational, cauzele stresului la locul de munca, fazele de manifestare a stresului profesional, efectele acestuia si a oferit recomandari generale de prevenire a unor astfel situatii. A fost efectuat un studiu practic care a relevat faptul ca angajatii din mediul privat resimt un nivel al stresului profesional mai crescut decât cei din mediul public. in continuare, echipa Iasisting isi propune sa se dezvolte in acest segment de activitate, considerând subiectul in cauza unul de maxima importanta pentru orice companie care doreste sa obtina rezultate cât mai bune din partea angajatilor si a colaboratorilor.

La multi ani SMURD! La multi ani POMPIERILOR IESENI!

8 mai 2015

In perioada 5-7 mai, la Iasi, s-au sarbatorit 10 ani de existenta a SMURD Iasi si 180 de ani de cand a fost infiintata prima unitate de pompieri militari din Romania. Ne-am simtit onorati cand am fost invitati sa le fim alaturi la manifestarile organizate cu aceasta ocazie, deoarece am putut celebra oameni intr-adevar deosebiti, profesionisti 100%, ale caror merite depasesc intotdeauna recunostinta pe care o primesc.

Ei sunt oamenii care vegheaza zi de zi, noapte de noapte, pentru siguranta noastra si a celor dragi. Sunt oamenii care ne sunt alaturi in cele mai grele clipe si care, prin eforturile lor incredibile, ne ajuta sa trecem mai usor peste ele, cei care de atatea ori ne dau o alta sansa la viata.Sunt oamenii care schimba vieti si isi asuma aceasta responsabilitate ca pe o munca obisnuita. Asa cum singuri o recunosc, au parte si de momente dificile, lacrimi si eforturi ce raman in final fara raspuns. Insa dupa fiecare dezamagire, gasesc forta sa mearga mai departe si sa faca diferenta in vietile atator oameni. Pentru toate acestea, orice multumire pare insignifianta.

Astfel, noi am ales sa le fim alaturi in aceste momente, sa le multumim si sa le uram cat mai multi ani de realizari in continuare! Pe parcursul celor trei zile, grupul de firme Iasisting a fost prezent la manifestarile stiintifice organizate la Iasi, impreuna cu cea de-a sasea Conferinta a Societatii de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania si Europa.

La multi ani SMURD! La multi ani POMPIERILOR IESENI!

 

Iașisting sustine inițiativele de protecție a mediului

”Replantăm zăvoiul copilăriei”

21 aprilie 2015

zavoi sat veriseni iasi

Din grija pentru natura, echipa Iasisting sustine si cauta sa se implice in cat mai multe actiuni care au ca scop protejarea mediului inconjurator, constientizand importanta resurselor acesteia. O astfel de initiativa s-a materializat sub forma proiectului ”Replantam zavoiul copilariei”, lansat de o echipa de tineri care provin din satul Verseni, comuna Miroslovesti si care isi doresc ca leaganul copilariei lor sa fie pastrat asa cum si-l amintesc.satul veriseni iasi - zavoi

Afectat de un val de defrisari ilegale, satul Verseni isi pierde putin cate putin din farmecul de odinioara, iar identitatea unei zone atat de frumoase are de suferit din acest motiv. Tinerii initiatori ai acestei actiuni au ales o abordare calda si prietenoasa de responsabilizare a locuitorilor si de regasire a valorilor natale, astfel incat au inregistrat foarte multe reactii pozitive atat din partea localnicilor, cat si a celor plecati in alte colturi ale tarii sau chiar ale lumii.

Iasisting a sprijinit aceasta initiativa, recunoscand potentialul zonei si importanta pastrarii decorului de basm de care acesti tineri se simt atat de apropiati, sustinandu-i in demersurile lor de replantare a padurii de salcii. Prin intermediul acestui proiect s-au plantat mii de puieti de salcie si rachita, termenul previzionat pentru refacerea zavoiului in urma acestei interventii fiind de 10 ani.

Iasisting ii felicita pe tinerii initiatori ai proiectului pe aceasta cale si este alaturi de acestia in continuarea actiunilor lor.

 

Continuăm tradiția! Edu Funny Fest, partea a treia

10 aprilie 2015

A mai trecut un an, iar noi am fost prezenti si la cea de-a treia editie a Edu Funny Fest. Le-am pregatit celor mici multe jocuri educative, ne-am distrat impreuna cu ei si i-am ajutat sa-si insuseasca astfel informatii pretioase despre siguranta proprie, a celor dragi, dar si a mediului inconjurator.

Iasisting Edu Funny Fest 2015Prichindeii au fost incantati de demonstratia practica in cadrul careia au avut posibilitatea sa testeze cu manutele lor, sub atenta indrumare a colegilor nostri, cum functioneaza un stingator. In cea de-a doua zi a evenimentului, elevii au invatat care sunt regulile de acordare a primului ajutor si au aplicat informatiile primite cu mare entuziasm, dovedindu-se foarte indemanatici la partea practica a activitatii.

De asemenea, acestia au demonstrat ca detin cunostinte solide cu privire la prevenirea si comportamentul in situatiile de urgenta, implicandu-se cu insufletire in concursurile desfasurate de catre colegii nostri pe aceste teme.

In ziua dedicata protejarii mediului inconjurator, copiii s-au dovedit a fi inzestrati cu multa creativitate si imaginatie atunci cand au primit sarcina de a realiza un obiect din materiale reciclabile, in cadrul concursului pregatit de catre colegii nostri pentru ei.

Reteta aplicata cu succes pe parcursul acestor zile a inclus multa voie buna, informatii pretioase despre siguranta, livrate in mod non-formal, toate presarate din plin cu multe concursuri si premii menite sa indulceasca intreaga experienta “Scoala altfel”. Ne stau marturie pentru cele declarate fotografiile de pe pagina noastra de Facebook.

Colegii nostri se declara pe deplin multumiti de aceasta experienta si promit sa revina cu forte proaspete la urmatoarea editie a Edu Funny Fest.

 

Iașisting vă invită la Târgul Tehnicii de Securitate

10 septembrie 2014

Pentru că eşti client Iaşisting sau vrei să devii, grupul nostru de firme te invită la Târgul Tehnicii de Securitate, organizat de către Palas Iaşi în perioada 12-14 septembrie 2014, în zona exterioară a Palas Mall, pe esplanada aferentă accesului principal.

Pe parcursul celor 3 zile de târg, la standul Iasisting, pot fi achizitionate produse si servicii la preturi promotionale.

La sfarsitul târgului, pentru cumpărători se va organiza o tombolă care va avea ca premiu un sac auto, special gândit pentru siguranţa ta şi a celor dragi.

Totodată, dacă achiziţionezi produse şi servicii de la sediul IAŞISTING pana la sfarsitul lunii septembrie, beneficiezi de un CADOU SURPRIZA!

Grupul de Firme Iaşisting:
IAŞISTING - activităţi de consultanţă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ca serviciu extern de prevenire şi protecţie;
- echipamente de protecţie; echipamente pentru situaţii de urgenţă; consultanţă pe aspecte de MEDIU, ISCIR şi PRAM;
RECUMEDIS - Laborator de analize medicale;
RECUMEDIS - Medicina Muncii;
RECUMEDIS - secţia de balneofizioterapie şi recuperare medicală: masoterapie, electroterapie, kinetoterapie, lymphastim, magnetodiaflux, aplicaţii cu nămol; băi de plante, băi galvanice, duş subacval, shockwave;
IAŞISTING - linia de producţie pentru fabricarea la comandă a mobilierului (mobilier birou, mobilier casnic, mobilier pentru şcoli, mobilier urban, mobilier medical), confecţii metalice, tâmplărie PVC şi Aluminiu, jaluzele verticale din material textil şi orizontale din aluminiu precum şi recondiţionări, vopsitorie în câmp electrostatic, tapiţare sau retapiţare scaune şi canapele, materiale de construcţii.

Vă aşteptăm cu drag la Târgul Tehnicii de Securitate.

Puteţi veni împreună cu prietenii şi colaboratorii, pentru a avea mai multe sanse de a câştiga la tombolă.

IAŞISTING vă asteaptă la sediul din Iaşi, str. Mitropolit Varlaam, nr. 10 cu oferte, promoţii şi cadouri pentru dumneavoastră.
Mai multe informaţii pe www.iasisting.ro.

 

Premiile literare 2014

premiile literare 2014


Premiul National de Proza „Ziarul de Iasi“ a fost infiintat in 2003, din dorinta de a-i premia pe cei mai buni scriitori romani si de a oferi repere valorice cititorilor pasionati de literatura.
Grupul de firme Iasisting este partenerul evenimentului si in 2014 din dorinta de a sustine cultura, literatura si valorile romanesti.
Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a editie, a avut loc in Aula ”George Emil Palade” a Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi si a reunit atat personalitati marcante ale culturii iesene, scriitori, profesori, reprezentanti ai Bisericii, cat si studenti si cititori fideli ai ziarului. Am fost prezenti pentru a incuraja lectura, pentru a sublinia ca in era internetului inca sunt oameni care creeaza capodopere cu stiloul in mana.

Romanul premiat anul acesta a fost „Negustorul de inceputuri de roman” semnat de Matei Visniec
In cadrul galei, au fost decernate si doua premii pentru debut. Distinctiile au fost adjudecate de catre scriitoarea Ana Ionesei pentru cartea de versuri „Maldororiana", si de Dragos Zetu, pentru volumul „Povestirile lui Alice Munro”.
Asteptam nerabdatori si anul viitor pentru a descoperi noi talente, pentru a marca din nou importanta lecturii si a cartii in societatea in care traim.

 

Edu Funny Fest Editia a II a

edu funny fest editia a II a


Sa fii in siguranta este o aventura distractiva alaturi de noi!
Am reusit cu actiunile organizate in cadrul evenimentului „Edu Funny Fest”, derulat la Centrul Expozitional Providenta, sa aducem o mie de zambete si sa invatam lucruri noi alaturi de copii.
Zilnic, copiii au participat la nenumarate activitati educationale nonformale care le-au trezit interesul si, in acelasi timp, le-au stimulat imaginatia ajutandu-i sa viseze ca, intr-o buna zi, vor fi pompieri sau doctori.
Micutii au fost in culmea fericirii in momentul in care le-am oferit posibilitatea sa invete, de exemplu, cum sa foloseasca in siguranta un stingator. Nici manechinul folosit pentru invatarea tehnicilor de resuscitare nu le-a ramas indiferent copiilor. Acestia s-au aratat deosebit de interesati de modul in care pot salva viata cuiva si, in ciuda varstei, si-au dovedit indemanarea.
Am reciclat si am invatat sa avem grija de mediul inconjurator, am invatat sa fim mai buni!

Programul desfasurat
1. 07 APRILIE 2014
DEMONSTRATIE PRACTICA - UTILIZARE STINGATOARE. REGULI DE COMPORTAMENT IN CAZ DE SITUATII DE URGENTA (INCENDIU SI CUTREMUR)
2. 08 APRILIE 2014
DEMONSTRATIE PRACTICA - ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR
3. 09 APRILIE 2014
CONCURS - PREVENIREA INCENDIILOR IN SCOLI SI ACASA
4. 10 APRILIE 2014
PREVENIREA ELECTROCUTARII LA SCOALA SI ACASA
5. 11 APRILIE 2014 CONCURS - CUM SA PROTEJAM NATURA?Promotie la pachetul auto obligatoriu

Promotie la pachetul auto obligatoriu

La inceput de an, Iasisting se gândeste la siguranta TA

Pachetul Legislativ Obligatoriu conform Ord. 2218/2005 trebuie sa contina trusa medicala, cu componentele consumabile din interior aflate în termenul de valabilitate, triunghiuri reflectorizante si extinctor, de asemenea aflat în termenul de valabilitate, precum si o vesta reflectorizanta ce se va folosi în cazul în care se paraseste automobilul pe carosabil sau pe marginea carosabilului, atât ziua cât si noaptea, pe orice vreme.

Noi am pregatit pentru conducatorii auto un produs nou,
SACUL AUTO
pachet promotiional sac auto la un pret special de început de an.

Pachetul auto obligatoriu, oferit de Iasisting contine:
- Sac depozitare;
- Stingator P1 cu pulbere;
- Triunghiuri reflectorizante - 2 buc;
- Vesta reflectorizanta;
- Trusa medicala.

Important! Vesta trebuie pastrata în interiorul automobilului, fiindca în caz de pana sau accident trebuie sa o puteti purta imediat!
În cazul în care, din diferite motive coborâti din automobilul stationat pe carosabil, în scurta perioada în care va îndreptati nesemnalizat catre portbagaj, recomandam sa purtati vesta. În caz contrar sunteti pasibili de amenda, mai ales în strainatate agentii de politie fiind foarte stricti în acest sens.În plus va expuneti unui risc mare de a fi accidentat.

Va asteptam la sediul nostru din Mitropolit Varlaam Nr 10
pentru comenzi sau on-line la:
office@iasisting.ro; www.iasisting.ro
tel: 0232/237 515


Oferim transport gratuit pe zona Moldovei

transport gratuitAsiguram transport gratuit pe zona Moldovei (judetele: Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Bacau etc).
Comenzile pot fi lansate telefonic la 0232 237515 sau e-mail:office@iasisting.ro. Un operator va prelua comanda dvs. si in urma procesarii acesteia veti fi informat cand se poate livra.

Asiguram livrare si transport la toata gama de produse, indiferent de valoarea comenzii, programarea pentru livrare, fiind facuta in functie de solicitarile beneficiarului in maxim 7 zile. Suntem la dispozitia beneficiarilor pentru orice solicitare de informatii in domeniu care poate ajuta la luarea deciziei potrivite.


Salvati locurile de munca cumparand produse ROMANESTI!

Am decis ca aceasta campanie ar fi binevenita în contextul economic actual. Mai multe produse romanesti consumate înseamna locuri de munca salvate si resurse romanesti valorificate.

Nu vrem sa mai spunem ca traim într-o lume în care totul e fabricat în China, vorbind chiar si de economia mondiala în ansamblu, nu vrem sa ne mai simtim straini în tara noastra, nu vrem sa mai fim importatori ci producatori. Sunt multe resurse si beneficii pe care Romania ni le ofera dar trebuie sa contribuim fiecare dintre noi la fructificarea si promovarea lor. Incercam sa cream un program de comunicare prin care sa sprijinim consumul produselor proprii, fabricate la noi, în Romania.

Grupul de Firme Iasisting sustine si sprijina economia romaneasca, dar gestionarea ei nu poate fi facuta decat printr-un efort comun. Pentru reducerea efectelor crizei si depasirea acesteia este necesar sa avem suport intern sustinut prin consumul acestor produse romanesti, prin crearea de locuri de munca, prin dorinta si reusita unora de a deveni producatori.

Putem chiar, în plan economic sa punem cate o caramida la recladirea puterii noastre economice, promovand, consumand si producand produse autohtone. Fie ca vin din Moldova, Bucovina, Banat, Transilvania, Maramures si asa mai departe putem fi un tot unitar macar prin gand, gandul de a trai, manca si munci romaneste. In fiecare zona a noastra avem cate o comoara gata sa fie exploatata, atat de multe posibilitati care ne asteapta sa le facem avant. Nu trebuie sa ne întrecem noi între noi care produse, zone, traditii sau porturi sunt mai bune, ci doar sa le promovam si sa le ajutam sa creasca pentru binele nostru comun.

Trebuie sa constientizam si cat de nocive pot fi unele importuri, neavizate de institutiile abilitate, în special cele alimentare. Astfel ar fi mai usor ca fermele sa prospere sau micii gospodari care sa faca acasa microferme care sa se uneasca în asociatii si sa obtina fonduri pentru dezvoltare. Este necesar ca pe o piata atat de complexa care ofera consumatorului variante multiple produsele autohtone sa fie de calitate si la un pret accesibil. Un efort comun din partea consumatorului cat si din partea producatorului duce la o reusita sigura.


Teambuilding 2013

La Iasisting construim un mediu armonios de lucru.
teambuilding iasisting 2013
Scopul: INTEGRAREA in colectiv si cunoasterea membrilor grupului pentru atingerea obiectivelor comune ale echipei, eficientizarea interactiunii punctelor forte ale membrilor ei.

teambuilding iasisting 2013

Oamenii au personalitati diferite, cu stiluri comportamentale diferite si noi incercam ca ele sa fie complementare, sa se completeze.
Am dorit ca fiecare membru al echipei:"Sa ne adunam este inceputul, sa ramanem impreuna este un progres, sa muncim impreuna este un succes." (Henry Ford)PARTENERIAT EDUCATIONAL

PROIECT INTERDISCIPLINAR "EDUCATIE SI INFORMARE - SA NE PROTEJAM VIITORUL"

Astazi am fost gazda pentru un grup de elevi de la colegiul Agricol si de Industrie Alimentara "Vasile Adamachi". In cadrul proiectului cu titlul informativ - educativ: EDUCATIE SI INFORMARE - SA NE PROTEJAM VIITORUL.

Cum activitatea desfasurata in cadrul unui proiect nu se rezuma doar la prezentarea materialulului in cuvinte, am pregatit un program pentru tinerii prezenti la noi din dorinta de a aduce si noi calitate si inovare in procesul de educatie.

Institutia coordonatoare: Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara "Vasile Adamachi" Iasi.

Coordonator proiect: prof. Comisu Oana

Institutia colaboratoare: IASISTING S.R.L. IASI

Scopul proiectului este de a educa si responsabiliza tinerii, prin implicarea acestora in activitati educativ - informative, urmarind in acelasi timp si dezvoltarea aptitudinilor pro-mediu ale acestora.
Am incercat sa oferim elevilor posibilitatea informarii cat mai corecte prin intermediul organizarii unor serii de actiuni cu scopul de a realiza o corelare intre siguranta si sanatatea noastra si mediul in care traim.

scoala adamachiBookfest 2013

25-27 Octombrie 2013

A citi este o arta!
Iasisting sustine lectura, scriitorii si valorile!
"Pentru ca o idee sa traiasca, n-ajunge sa-i puie un miez de geniu scriitorul. Ii trebuie ideii contributia de minte si bunavointa cititorului" - Tudor Arghezi
Iasisting va indeama sa cititi, nu uitati adevaratele valori!

bookfest 2013 bookfest 2013Gala Mediuliu de Afaceri 2013

Octombrie 2013

A avut loc Gala Mediului de Afaceri, Topul Firmelor Iesene.
Iasisting a primit locul UNU în ierarhia firmelor iesene din domeniul Industrie, interprinderi mijlocii. Dedicatia si contributia tuturor pentru succesul companiei au fost punctele cheie ale reusitei IAsISTING.
Vedem succesul ca o calatorie si nu ca o destinatie!
Multumin tuturor care au facut posibil acest lucru!

gala mediuliu de afaceri gala mediuliu de afaceri gala mediuliu de afaceriFIE - Festivalul International al Educatiei!

Campanie sustinuta de IASISTING!
Data: 14-23 Iunie 2013


Sa FIE Sanatate, Sa FIE siguranta.
Grupul de Firme Iasisting sustine valorile romanesti pornind din Iasi

In perioada 14 - 23 iunie 2013, Grupul de firme Iasisting a fost prezent, in calitate de sponsor si sustinator al Festivalului International al Educatiei, cu puncte de prim ajutor prin IASISTING (prevenirea situatiilor de urgenta), Spitalul de recuperare Recumedis si Spitalul de ingrijiri paliative Sf Sava. Siguranta si sanatatea dumneavoastra, au fost ca si pana acum, pe primul loc.

fie

Scopul nostru a fost de a pune o caramida la revitalizarea sistemului educational din Romania prin redescoperirea si promovarea valorilor traditionale. Participam activ si cu o continua dedicare la formarea unor oameni si valori de calitate. In cei 14 ani de activitate, Grupul de Firme Iasisting a desfasurat activitati cu impact major in domeniul formarii si sanatatii, avand in plan pe termen lung instruirea si perfectionarea oamenilor, activitati si evenimente pentru educatia copiilor, activitati pentru dezvoltarea personala, activitati de comunicare. Gupul de firme Iasisting sustine proiecte diverse alaturi de Scoli Publice, Institutii ale Administratiei Publice, Centre Educationale si Culturale. Promovam talentele si sustinem initiativele din domeniul educational si cultural contribuind astfel la transformarea comunitatilor locale si a natiunii noastre.

fie

"Lucram cu o varietate mare de beneficiari, cu persoane din toate categoriile sociale, grupuri etnice ?i diferite categorii de varsta. Proiectele noastre sunt din cele mai diverse si atractive. Acesta este secretul nostru si motivul pentru care alegem sa sustinem valorile, cultura si dezvoltarea. Promovam produsele si serviciile romanesti, dorim reimplementarea solidaritatii comunitatii si readucerea progresului economic." Mirela Sude - Director Executiv.

fie

Am vegheat asupra ambientului in care a fost celebrata educatia si cultura prin arta si cunoastere. Nu puteam lipsi din acest mediu si de la acest eveniment atat de complex, un eveniment pe placul nostru.

Sah mat prejudecatilor!

Campanie sustinuta de IASISTING!
Data: 13 Aprilie 2013


Sprijinim cu fiecare ocazie evenimentele care fac diferenta.
De aceasta data "Sah mat prejudecatilor!" organizat de Centrul Diecezan Caritas Iasi. Marginalizarea persoanelor cu handicap este una dintre marile probleme cu care se confrunta societatea din toate timpurile. Studiile de specialitate realizate in domeniul dizabilitatii au reliefat faptul ca acest fenomen isi pune amprenta mai proeminent in zilele noastre, cand mentalitatea s-a schimbat de la o generatie la alta. Este mult mai greu sa fii respectat pentru valoarea ta ca fiinta umana contand mai mult valoarea materiala, aspectul fizic si beneficiile pe care le poti aduce altora. Persoana este perceputa prin prisma handicapului pe care il are, avand anumite limite, ceea ce-i ingreuneaza integrarea socio-profesionala.


sah

In acest sens, pentru formarea unei imagini pozitive in randul comunitatii asupra acestei categorii de populatie, Centrul de Resurse pentru Persoane cu Dizabilitati (CRPD) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iasi (CDC) a organizat in data de 13 aprilie 2013, la sediul institutiei din zona Tatarasi, Str Vasile Lupu, nr 134, evenimentul "Sah mat prejudecatilor!". Prin realizarea acestui proiect s-a urmarit atat promovarea activitatilor sportive in randul persoanelor cu dizabilitati, dezvoltarea potentialului, a capacitatilor intelectuale si creative, cat si implicarea sociala a acestora.

Despre Implicarea Iasisting:
Coordonator Departament Atragere de Fonduri si Voluntariat, Centrul Diecezan Caritas Iasi : Madalina Clopotel:
"Va multumim pentru sprijinul acordat in realizarea evenimentului "Sah mat prejudecatilor!" care a avut loc in data de 13 aprilie. Activitatea a constat intr-un joc simultan de sah sustinut de Stefan Parlog, fost campion la sah pentru amatori impreuna cu persoane cu dizabilitati de tip mental, locomotor si somatic, pasionate de jocul mintii si dormice de dezvoltare personala si sociala."

Din agenda evenimentului amintim discursul introductiv sustinut de directorul general al organizatiei, Pr. Egidiu Condac, cu privire la problemele de natura sociala existente pe plan global si importanta implicarii persoanlor cu dizabilitati in sfera socio-profesioanala.

Multumim Iasisting pentru sustinere si interesul fata de promovarea activitatilor sportive pentru persoanele cu dizabilitati.Saptamana Altfel - "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"

Orarul de Primavara IASISTING si RECUMEDIS
05.04.2013

Grupul de firme IASISTING a fost prezent in aceasta saptamana la "EDU FUNNY FEST" cu un Orar de Primavara special creat pentru copii, cu o atmosfera plina de energie si creativitate.

flyer recumedis

RECUMEDIS prin intermediul kinetoterapeutilor si cadrelor medicale prezente a reusit sa puna in valoare talentele si capacitatile copiilor si sa stimuleze participarea lor la diverse actiuni. Prin intermediul Spitalului de Recuperare RECUMEDIS, Grupul de firme IAsISTING a oferit un spatiu care a reunit toate activitatile fizice, stimuland pofta de sanatate, joc, copilarie, competitie si voie buna.

fotografie exercitiu

Activitatile au fost grupate armonios incepand de luni, 01 aprilie cu doua concursuri: "Prinde-ma! Daca poti! Cursa cu obstacole" si "A invata sa respiri - Primul pas catre o fonatie corecta", continuand marti cu "Jocuri Educative si Ludice".

fotografii exercitiu prim ajutor

O asistenta medicala a fost prezenta pentru a explica copiilor ce reprezinta tensiunea si glicemia si care este efectul lor asupra organismului nostru. Miercuri, "Jocurile copilariei parintilor nostri" - scopul principal a fost sublinierea faptului ca perioada copilariei trebuie traita frumos, cu jocuri si la timpul ei.

fotografii exercitiu prim ajutor

Ziua de joi a venit cu o lectie importanta: "Salata Uriasa de Fructe" avand ca sponsor Spitalul de Recuperare Recumedis - promovarea consumului de fructe intr-o alimentatie sanatoasa. Salata a fost facuta pe loc la eveniment, fiecare a participat si la curatarea fructelor, in timp ce personalul RECUMEDIS a explicat copiilor efectele unei alimentatii sanatoase. Saptamana a fost incheiata cu volei si fotbal insufland copiilor sloganul: "Sportul cel mai bun prieten al tau!"

fotografii exercitiu prim ajutor

fotografii exercitiu prim ajutor

Spitalul de recuperare Recumedis a fost infiintat in anul 2012, fiind utilat la standarde europene, asigurand astfel toate procedurile ce pot fi recomandate in materie de fizioterapie - electroterapie, laser, intrasunete, magnetoterapie, bai galvanice, bai cu plante medicinale, masaj, kinetoterapie, lymphastim etc.

fotografii exercitiu prim ajutor

Orice persoana care este asigurata poate beneficia gratuit de internare de zi pentru tratament de recuperare la Spitalului "Recumedis".

fotografii exercitiu prim ajutor

Pe langa stimularea fizica Grupul de firme IASISTING a fost prezent si cu multe activitati educationale, care au starnit pofta de informatie si cunoastere a copiilor ridicand din partea acestora intrebari si curioziti.
IASISTING a inceput saptamana cu o demonstratie practica - utilizarea stingatoarelor, reguli de comportament in caz de urgenta (incendiu si cutremur), marti cu o demonstratie acordare prim ajutor. Miercuri au fost antrenati si stimulati copiii intr-o competitie interactiva cu premii - "Prevenirea si stingerea incendiilor in scoli si casa"; joi au fost oferite lectii despre prevenirea electrocutarii la scoala si acasa, incheind vineri IASISTING a demarat un concurs - "Cum sa protejam natura?", fiind deja bine cunoscuti pentru grija fata de natura si mediu, in cadrul caruia copiii au avut ocazia sa creeze jucarii cu materiale reciclabile; au aflat informatii despre cum sa reciclam si ce produse se pot recicla, au primit premii, cupe si diplome.

Sursa: ZiaruldeIasiExcursie 01 Septembrie 2012

Organizata de asociatia Blajut P. Sava

excursie

Asociatia Blajut P. Sava a organizat la inceputul lunii septembrie 2012, o excursie in judetul Neamt, iar ca obiectiv principal a fost vizitarea mai multor atractii turistice. Totodata s-a urmarit reintregirea relatiilor angajatilor din tot grupul de firme Iasisting.Ultima "halta" inaintea mortii

Aici e locul in care cuvantul miracol a fost eliminat definitiv din dictionar

Sursa: 7est.ro

Articol 06 Iunie 2012

recuperare medicala iasi In 1970, scriitorul rus Aleksandr Soljenitin a luat premiul Nobel pentru literatura cu romanul "Pavilionul Cancerosilor". Anii au trecut, medicina a evoluat incredibil, insa pentru cei afectati de aceasta boala necrutatoare, finalul e la fel de trist ca acum 40 de ani. La Iasi, la spitalul "Sf. Sava", exista o sectie privata de ingrijiri paliative, de ameliorare a suferintei pentru pacientii fara nicio sansa de vindecare. E ultima halta inaintea mortii. Suna cinic, dar nu mai cinic decat destinul insusi al acestor suferinzi.

Te ridica din nimic
Cum a ajuns un batran cu ochii albastri sa se simta mai puternic decat un caine de tras sania cand cu sase luni in urma lancezea paralitic. "Am atata forta in mana dreapta ca as putea sa omor un om", spune domnul P., 87 ani, pacient al sectiei de Ingrijiri Paliative, de la Spitalul "Sf. Sava". Fost inspector de spitale, pacientul P. a nimerit la pensie tot intr-un spital, de data asta adus pe targa. "Am avut soc neuro-cardio respirator", isi aminteste pacientul. Medicii si asistentii stiu ca a venit cu accident vascular cerebral, fara multe sanse de supravietuire. Avand un fiu emigrat in Canada, domnul P., fost medic la Bucuresti in cadrul Ministerului Sanatatii, a ajuns la mila rudelor din Iasi, orasul studentiei sale. Sora si nepotul sau il viziteaza saptamanal si il intreaba de sanatate. "Stau foarte bine cu sistemul muscular", le zice el. In rest, batranul isi umple zilele cu omenia personalului din spital, cu increderea primita de la asistentul din sala de kinetoterapie si cu exercitiile de la "masina" din "splendida" sala de recuperare.
Citeste tot articolulSpitalul de Recuperare RECUMEDIS, o baza noua de tratament

Sursa: Ziarul De Iasi

Articol 22 Mai 2012

sala gimnastica Aceasta functioneaza, langa Spitalul "Sf. Sava", intr-o cladire nou construita, si este dotata cu aparatura de ultima generatie. Pacientii cu boli reumatismale au acum acces la terapii complexe de recuperare. Tratamentele se desfasoara intr-un spatiu nou, curat, care nu numai ca este dotat dupa standarde europene, dar si modul de desfasurare al actului medical este unul civilizat. Astfel, pacientii beneficiaza de tratament de calitate, confort si ingrijire atenta din partea personalului. Mai mult, daca este asigurat, pacientul beneficiaza gratuit de consultatie si tratament ambulatoriu. Si pentru ca vorbim de un spital care functioneaza la standarde europene, conducerea subliniaza faptul ca actul medical nu este conditionat, "micile atentii" pentru personal fiind interzise.

sala gimnastica Spitalul de Balneofizioterapie si Ingrijiri Paliative "Sf. Sava" Iasi si-a marit baza de tratament, Sectia de Recuperare functionand acum intr-o cladire noua, mai spatioasa si, foarte important, dotata cu aparatura moderna, de ultima ora. Noua baza de tratament este utilata la standarde europene, asigurand astfel toate procedurile ce pot fi recomandate in materie de fizioterapie - electroterapie, laser, intrasunete, magnetoterapie, bai galvanice, bai cu plante medicinale, masaj, kinetoterapie, terapie cu aer, limfa-stim etc. "In prezent putem asigura pacientilor toate variantele de tratament balneofizioterapeutic care exista si la baza de tratament a Spitalului de Recuperare Iasi, mai putin terapia cu apa sulfuroasa. Am investit aproximativ doua milioane de euro pentru aceasta baza de tratament. Asta pentru ca pacientii nostri sa beneficieze de terapii complexe, cu aparatura noua, in conditii civilizate", a declarat Dl. Viorel Blajut, directorul grupului "Iasisting". Trebuie adaugat ca alaturi de multitudinea de posibilitati terapeutice, Sectia de Balneofizioterapie a Spitalului "Recumedis" asigura confort si ingrijire atenta din partea personalului. Consultatiile se fac doar pe baza de programare, astfel incat pacientul sa nu astepte la randuri interminabile; iar saloanele si cabinetele pentru consultatii si proceduri stralucesc de curatenie. Mai mult, daca este asigurat, pacientul nu trebuie sa scoata bani din buzunar: orice persoana asigurata beneficiaza gratuit de consultatie si tratamentul recomandat. Si, pentru ca vorbim de un spital care functioneaza la standarde europene, conducerea subliniaza faptul ca actul medical nu este conditionat, "micile atentii" pentru personal fiind interzise.

Ce proceduri de recuperare se pot face
sala gimnastica Noua baza de tratament are in dotare aparatura care acopera practic tot ce se poate recomanda in materie de fizioterapie - electroterapie, laser, intrasunte, magnet, masaj, bai galvanice. Exemplele punctuale pot fi multe, dar vom enumera doar cateva, referitoare la cele mai frecvente afectiuni reumatologice. "Pacientii pot beneficia de bai galvanice, acestea avand rezultate foarte bune in poliartrite, dar si in alte afectiuni. Baza dispune si de o cada speciala - de ultima generatie - care se poate progama pentru hidroterapie, masaj subacvatic, masaj cu aer, hidromasaj si baie carbonica. Nu trebuie uitate procedurile pe baza de curent si de laser care au rezultate foarte bune si reduc simptomele suparatoare din bolile reumatismale. In ceea ce priveste lombalgiile ( n.r. - durerile de spate) sau spondiloza cervicala - probleme tot mai frecvent intalnite - pentru acestea avem "Magnetodiaflux". Este un aparat pe baza de terapie magnetica cu rezultate foarte bune in cazul durerilor de spate sau a simptomelor cauzate de spondiloza cervicala - ameteli, stare de greata, pierderea echilibrului etc. La acestea se adauga "Terapia de soc" - utilizata frecvent in cazul durerilor acute si Terapia Limfa-stim" - un aparat care realizeaza un masaj limfatic indicat in insufecienta venoasa, agiopatia diabetica, artroza, obezitate, dereglari trofice ale pielii, ingrijire posttraumatica, ingrijire post lipoabsorbtie etc. Asa cum spuneam variantele oferite sunt cumplexe. Medicul este insa cel care recomanda pentru fiecare caz in parte schema tratamentului de recuperare in functie de problemele bolnavului", a declarat dr. Simona Berea, medic specialist in recuperare, medicina fizica si balneologie. Bineinteles, alaturi de toate aceste aparate, pacientii pot beneficia si de masaj si kinetoterapie. "Avem acum o sala de kinetoterapie mult mai spatioasa, dotata cu toata aparatura necesara. Incercam sa oferim pacientilor toate conditiile, asa cum le-ar gasi intr-o baza de tratament de nivel european. Avem si ambulante proprii - doua ambulante mici si o ambulnata mare cu targa. Le-am achizitionat pentru a nu apela la salvare in cazul pacientilor ce nu se pot deplasa", a declarat Dl. Cezar Hutu, director de ingrijiri medicale al Spitalului "Recumedis".

Cine poate beneficia de tratatment de recuperate la Spitalul "Recumedis"
Orice persoana care este asigurata poate beneficia gratuit de internare de zi pentru tratament de recuperare la noua baza a Spitalului "Recumedis". Doar in cazul in care este necesara internarea continua, pacientul trebuie sa achite o taxa de confort sporit. "Avem 16 paturi pentru internare continua, iar solicitarile sunt foarte mari. Din acest motiv, pentru internare continua avem deja programari, inclusiv pentru luna iunie. Pentru internare de zi si tratament ambulatoriu, pacientii pot suna in fiecare zi si vor fi programati, in functie de solicitarile existente" a spus Dna. Iulia Samoila, managerul Spitalului "Recumedis". Internare de zi si tratament ambulatoriu inseamna ca pacientul vine la spital, face procedurile de recuperare si pleaca acasa. Internarea continua presupune ca pacientul sa ramana in spital mai multe zile. "Internarea continua este recomandata pentru bolnavii care nu se pot deplasa, care nu sunt din Iasi sau care au afectiuni ce necesita monitorizare permanenta. Pentru ceilalti pacienti se recomanda internarea de zi si tratamentul ambulatoriu. Asta inseamna ca pacientul isi ia trimitere de la medicul de familie, suna la noi si se programeaza pentru consultatie. Unul dintre medicii nostri il consulta si stabileste o schema de tratament. Apoi, bolnavul face in fiecare zi procedurile de recuperare recomandate, iar la sfirsitul sedintei pleaca acasa. O astfel de cura dureaza, in medie, 10 zile. Si, repet: pentru tratamentul ambulatoriu, pacientul nu trebuie sa plateasca nimic daca este asigurat" a subliniat Dl. Cezar Hutu. Acesta a mai adaugat ca in curand spitalul va fi dotat si cu un aparat de radiologie si unul de osteodensiometrie. "Am achizitionat aparatele si am facut toate demersurile pentru aprobarile necesare, urmind sa le instalam in curand. Astfel, pacientii vor putea face la noi investigatiile necesare fara sa ii mai purtam pe durmuri pentru o radiografie sau o osteodensiometrie, investigatii frecvent solicitate in bolile reumatismale. Bineinteles si aceste aparate sunt noi, de ultima generatie", a incheiat Dl. Cezar Hutu.
Ce trebuie facut pentru a beneficia de tratament de recuperare?
- Luati un bilet trimitere de la medicul de familie/specialist catre sectia de recuperare medicala, balneologie, reumatologie etc;
- Sunati la 0232.230.332 sau 0332.882.864 si veti fi programat pentru o consultatie la medicul specialist;
- Va prezentati la consultatie, in ziua si la ora la care ati fost programat. Trebuie sa aveti la dumneavoastra: dovada de asigurat (adeverinta de salariu, cupon pensie, carnet de ajutor de somaj, adeverinta CAS); toate actele medicale (scrisoare medicala, bilet externare etc); copie dupa CI/BI;
- Specialistul va va consulta si va va recomanda o schema de tratament care va include diferite proceduri de recuperare;
- Fiind vorba de un tratament ambulatoriu - pacientul nu este internat - veti veni zilnic pentru procedurile de recuperare la ora la care ati fost programat;
- Daca sunteti asigurat nu veti plati nici un leu pentru consultatie sau tratamentul de recuperare ambulatoriu; se achita taxa de confort sporit doar pentru pacientii care necesita internare continua. Atentie: la Spitalul "Recumedis" actul medical nu este conditionat, "micile atentii" pentru personal fiind interzise.
- Foarte important: consultatiile se acorda doar daca v-ati facut o programare telefonica. Aceasta decizie a fost luata pentru a evita aglomerarea si cozile la usile cabinetelor.Multumiri din partea unei artiste foarte indragite - LAURA LAVRIC

Sursa: HappY Hour - 26.04.2012

Articol 26 Aprilie 2012

multumir din partea unei artiste - Laura Lavric

Va multumesc pentru ca mi-ati salvat mama!
Laura Lavric le-a multumit cu ochii in lacrimi tuturor cadrelor medicale care si-au aratat devotamentul si profesionalismul. Astazi, mama artistei urmeaza sa revina la Spitalul privat Sf. Sava din Iasi. Vizibil emotinata Laura Lavric a povestit aseara la emisiunea Happy Hour, scena in care a fost primita la spitalul privat. "Mi-a intrat la inima si n-am sa o pot scoate niciodata pe aceasta persoana. Directoarea de la spitalul Sf Sava, iti multumesc din toata inima sa stie toata lumea ce femeie deosebita esti", a spus artista.LA MULTI ANI!

12 Aprilie 2012

iasisting 13 ani

Cei 13 ani de activitate ai firmei IASISTING au fost sarbatoriti printr-o petrecere privata la care au luat parte toti angajatii. Pe aceasta cale IASISTING doreste sa multumeasca tuturor colaboratorilor si partenerilor pentru buna desfasurare a activitatilor contractuale.

Surpriza din partea colectivului IASISTING:Teambuilding

Ianuarie 2012

teambuilding

Teambuilding este procesul de motivare a grupului pentru a-si atinge telul. Nu este numai un event si nici ceva care poate fi facut de cineva din afara echipei, desi consultantii outsideri pot fi de ajutor. Este o tema pentru manager si membrii echipei.
Etapele pe care le-am inclus in acest teambuilding ar fi: clarificarea telurilor, binecunoscutele goals, stabilirea conducerii si a angajamentului fata de goals in cadrul echipei, identificarea problemelor care inhiba echipa sa isi atinga telurile si inlaturarea factorilor inhibatori.Spitalul "Sf. Sava", trofeu de excelenta in servicii medicale

Articol Ziarul de Iasi 25.10.2011

iasisting a castigat un trofeu de excelenta
Una dintre cele mai noi institutii spitalicesti din Moldova, Spitalul de balneofizioterapie si ingrijiri paleative "Sf. Sava", din Iasi, a primit recunoasterea nationala a meritelor in domeniul ingrijirii medicale si gestionarii fondurilor.


Trustul de presa Finmedia, in colaborare cu Banca Comerciala Carpatica si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), alaturi de nume importante din sistemul bancar romanesc, au acordat Spitalului "Sf. Sava" premiul pentru "performanta in servicii medicale si gestionarea finantarilor", in cadrul celei de-a patra editii a conferintei nationale dedicata finantarii IMM-urilor, eveniment care s-a desfasurat la Bucuresti, pe 20 octombrie. La decernarea premiului au asistat personalitati importante din domeniul bancar romanesc si mediul de afaceri: Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Ovidiu Nicolaescu, presedintele CNIPMMR, Nicolae Surdu, presedintele Bancii Comerciale Carpatica, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.


Iasisting va deschide si un spital de recuperari medicale


Dupa ani de zile de investitii sustinute, grupul de firme Iasisting a primit un premiu foarte important, care demonstreaza ca, atunci cand exista un plan bun de afaceri si un management pe masura, nimic nu este imposibil. "Premiul decernat la conferinta nationala dedicata finantarii IMM-urilor ne onoreaza, dar ne si obliga. Este rezultatul a trei ani de investitii, intr-un domeniu de pionerat, cum este cel al ingrijirilor paliative. Si mai important, am reusit sa finalizam aceasta investitie intr-o perioada de criza", a spus Viorel Blajut, managerul grupului Iasisting.


In urma cu 12 ani, la Iasi, aceasta companie pornea la drum in domeniul sigurantei persoanelor si a bunurilor. Pas cu pas, Iasisting a trecut pe segmentul de medicina muncii, deschizand un laborator de analize medicale. De aici si pina la un domeniu de pionerat, cum este cel al ingrijirilor paliative, nu a mai fost decat un pas. "Prin deschiderea spitalului, am intregit conceptul cu care am plecat la drum, in 1999, si anume grija fata de semeni. Am stiut ca ma angajez la o munca foarte grea, intr-un domeniu despre care nu exista multe informatii, iar investitia era greu de implementat. Cu toate acestea, pe baza planului de afaceri, fara a beneficia de fonduri europene sau finantari nerambursabile, beneficiind doar de ajutorul Fondului National de Garantare a Creditelor, care a garantat partial creditul de cinci milioane de euro, am ridicat acest spital cu 105 locuri, intins pe 12 nivele, comparabil cu ce exista acum in Uniunea Europeana. Chiar daca stiu ca investitia se amortizeaza in 15 ani, am multumirea sufleteasca a lucrului bine facut, in sprijinul semenilor tai", a mai adaugat Blajut.


Nu este singura investitie pe care grupul Iasisting o realizeaza in domeniul serviciilor medicale de calitate. Pe viitor, compania intentioneaza sa deschida si un spital de recuperare medicala, la Iasi, investitie care se va realiza din fonduri proprii, pe baza unor credite bancare. "Daca vom reusi sa implementam si aceasta investitie vom mai crea circa 150 de locuri de munca. Astazi in grupul nostru de firme lucreaza peste 300 de oameni. Speram ca pe viitor sa putem pastra toate aceste locuri de munca, indiferent de contextul economic mondial", a incheiat managerul Iasisting.
(Ioana Popa)Iasul va avea singurul spital privat de ingrijiri paliative din Moldova

Articol Ziarul de Iasi 28.06.2011


spital_sf_sava

Spitalul "SF. Sava" isi va deschide portile pe 1 iulie. Pentru adulti va functiona un sistem de coplata, in timp ce pentru copii totul va fi gratuit .

Iesenii, dar si locuitorii Moldovei, care sufera de afectiuni grave si se afla in faze terminale ale bolilor vor putea beneficia de ingrijiri medicale adecvate in singurul spital privat de ingrijiri paliative si balneofizioterapie din Moldova. Unitatea medicala "Sf. Sava", ce apartine firmei "Iasisting", isi va deschide portile la data de 1 iulie, astfel ca bolnavii cu boli progresive maligne si nonmaligne vor putea fi internati in spital unde vor fi ingrijiti si supravegheati nonstop. Spitalul are demisol, parter, zece etaje si o capacitate de 86 de paturi, din care 14 pentru copii. Reprezentantii unitatii sustin ca unele servicii vor fi decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, iar o coplata ii va reveni pacientului, insa aceasta va fi de minimum 20 de lei pe zi.


86 de paturi


Oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) afirma ca in Romania mai putin de 5% dintre bolnavii de cancer beneficiaza de ingrijiri paliative in stadiile avansate si terminale de boala. Potrivit OMS, ingrijirea paliativa este cea activa si totala a bolnavilor, adulti sau copii, a caror afectiune nu mai raspunde la tratament curativ. Aici se includ controlul durerii si al simptomelor, dar si suportul psihologic, social si spiritual al pacientului si al familiei acestuia. In regiunea Moldovei exista pana acum o singura sectie de ingrijiri paliative, la Spitalul din Pascani, si nici o unitate medicala specializata in acest domeniu.
De la 1 iulie insa, iesenii ale caror zile sunt numarate vor putea avea parte de servicii medicale corespunzatoare si, in cele din urma, de un sfarsit demn. "Proiectul isi propune ca prin asigurarea serviciilor medicale de ingrijiri paliative sa reduca starea de disconfort a pacientilor si sa acorde tratament adecvat, inclusiv prin consiliere psihologica si sociala", este prezentarea online a unitatii medicale. Sase dintre etajele cladirii situata in zona Nicolina au fost amenajate pentru ingrijirile paliative. "Sunt 86 de paturi alocate pentru internarile continue, atat in saloane a cate sase paturi, cat si in rezerve de una sau doua persoane. De asemenea, exista sali de tratament pentru ca atunci cand unui pacient i se face rau sa fie mutat din salon sau rezerva si sa fie tratat separat, iar pentru pacientii care, din nefericire, mai au doar cateva zile de trait, in functie de evaluarea medicala, exista un intreg etaj cu rezerve de o singura persoana, deci vor sta singuri in rezervele in care vor avea acces familiile", a declarat Viorel Blajut, directorul general al "Iasisting".


Cit este coplata?


Reprezentantii Spitalului "Sf. Sava" au mentionat ca evaluarea si transportul pacientilor la spital se vor face in mod gratuit , unitatea medicala fiind dotata cu doua ambulante si laborator de analize medicale. "In momentul in care familia va solicita internarea bolnavului, o echipa va merge si ii va recolta sange pentru analize si il va evalua, iar in 24 de ore va oferi familiei un raspuns cu privire la starea pacientului si coplata pe care trebuie sa o suporte acesta sau familia pe durata internarii, in functie de afectiunile si complicatiile pe care le prezinta bolnavul. Coplata nu este una foarte mare, nu urmarim sa facem profit, sigur ca trebuie sa recuperam investitia, insa acest lucru se va face in timp", a adaugat Viorel Blajut. Coplata achitata de catre adulti va fi de minimum 20 de lei, in functie de caz, astfel incat sa poata fi achitata din pensia pacientului sau cu aportul familiei. In cazul copiilor nu se va percepe nici un fel de taxa, spun oficialii unitatii. "Am luat decizia ca la copii sa nu existe ideea de coplata, pentru ca si asa situatiile s unt dramatice. Vor fi decontari facute de catre Casa de Asigurari de Sanatate, iar daca vor mai exista cheltuieli, acestea vor fi suportate de catre spital", a explicat directorul "Iasisting". Cele 14 paturi alocate pentru ingrijiririle paliative in cazul copiilor se afla toate in cadrul aceluiasi etaj, fiind separate de cele ale adultilor. In ceea ce priveste afectiunile, vor putea fi internati pacienti cu boli cronice in stadii avansate, cancere, paralizii, printre altele, dar nu si pacienti cu demente sau boli psihice.


Camere web


In cadrul Spitalului "Sf. Sava" vor fi acordate si servicii de balneofizioterapie, atit in regim ambulatoriu, fiind trei paturi pentru spitalizare de zi, cat si in regim de internare continua, fiind 16 paturi in rezerve de una sau doua persoane si in saloane a cate sase paturi. "O alta componenta pe langa cea de ingrijiri paliative este cea de recuperare fizica si balneologie. Pacientii vor putea beneficia de electroterapie, magnetoterapie, bai de plante, masaj si kinetoterapie, printre altele. Daca unele proceduri pentru electroterapie si kinetoterapie vor fi decontate integral de Casa de Asigurari de Sanatate, altele vor necesita si coplata, insa tarifele vor fi simbolice, 10-20 de lei", a precizat Viorel Blajut. Bolnavii care au asigurari de sanatate vor trebui sa prezinte la internare o trimitere din partea medicului de familie sau a medicului specialist, iar cei care nu au asigurare de sanatate vor putea fi internati, insa vor suporta in totalitate costurile actelor medicale. Pe langa serviciile de ordin medical, pacientii ce vor fi internati in Spitalul "Sf. Sava" vor putea beneficia si de consiliere psihologica 24 de ore din 24, dar si de supraveghere nonstop. Unitatea medicala este dotata cu camere de luat vederi, iar imaginile vor putea fi accesate si de catre rudele pacientilor, prin intermediul internetului. Familia bolnavului va sti, astfel, in orice moment doreste ce face pacientul internat si se va putea asigura ca acesta primeste ingrijirile medicale adecvate. Nu in ultimul rand, familia va putea vizita bolnavul oricind, in afara momentelor in care se efectueaza servicii medicale, cum ar fi administrarea tratamentului sau momentul in care medicul de garda evalueaza starea celui internat.


Cererea este mare


Acestea nu sunt singurele elemente care arata ca unitatea respecta standardele europene, asa cum spun reprezentantii spitalului. "Intrarile sunt separate, ca si lifturile, pacientii au liftul lor, medicii pe al lor, iar vizitatorii au intrare separata in unitate. Hrana va fi asigurata prin catering, serviciul fiind externalizat, iar meniul va fi adaptat in functie de afectiunile pacientului. Si spalarea lenjeriei este tot un serviciu externalizat, vreau sa va spun ca pana si parchetul este antibacterian si antiacid. Rezervele vor avea frigider, televizor, au baie proprie, luminile sunt difuze, noaptea camera va fi luminata de sub pat, pentru ca somnul pacientului sa nu fie deranjat, iar camerele sa inregistreze clar imaginile", a declarat Viorel Blajut, directorul "Iasisting". In total, peste 130 de angajati vor avea grija ca pacientii sa beneficieze de toate serviciile medicale necesare si de suport psihologic. La fiecare etaj se va afla o asistenta 24 de ore din 24 care va supraveghea video pacientii si un cabinet de urgenta, iar personalul administrativ va lucra in birouri amenjate la nivelul unui singur etaj, pentru a nu incurca activitatea medicala. Investitia, singura de acest fel din regiunea Moldovei, se ridica la 5,2 milioane de euro, fonduri proprii ale firmei "Iasisting", dar si bani obtinuti prin credite bancare. Cladirea spitalului a fost construita initial pentru birouri, insa patronul "Iasisting" a modificat planul in functie de cele observate ca urmare a activitatii in medicina muncii. "Am considerat ca este necesara o astfel de investitie, mai ales ca in Moldova nu exista un astfel de spital, iar cererea este una mare. Activand in medicina muncii si avand si un laborator de analize medicale, am tot observat ca este nevoie de o astfel de unitate, pentru ca, de multe ori, familiile nu fac fata sa ingrijeasca un bolnav cu astfel de afectiuni", a conchis Viorel Blajut. Inaugurarea oficiala a Spitalului "Sf. Sava" va fi realizata pana la finalul acestei luni, urmand ca de la 1 iulie sa inceapa activitatea propriu-zisa. Reprezentantii unitatii medicale sustin ca, in proportie de 30%, capacitatea spitalului este deja una ocupata, fiind intocmita o lista de asteptare pana la deschiderea spitalului.
(Nicoleta BUNDUC)

Simpozion - Securitatea lucrarilor la mentenanta

23.11.2010


simpozion 2010 Iasisting a participat la acest simpozion organizat de catre TEHNOPOLIS, unde a prezentat lucrarea "Evaluarea Riscurilor de Accidentare si Imbolnavire Profesionala pentru postul de lucru Operator RSVTI in timpul verificarilor tehnice si supravegherii instalatiilor sub presiune si de ridicat.Urban Driving Skills - Editia a doua

6-7 Noiembrie 2010

Pentru amatorii locali, FRT organizeaza frecvent evenimente sportive automobilistice ce constau in probe de indemanare, demonstratii de drift si expozitii de tuning auto, dintre care amintim Urban Driving Skils 2009 si FRT Cup 2010 (1+2).

Urban Drivink skills a adus in premiera in Romania un concept englezesc de competitii auto, constand in probe de indemanare ce au avut ca scop punerea in evidenta a abilitatilor conducatorilor auto, indiferent de performantele autoturismului sau, concursul fiind impartit in mai multe grupe dintre care doua – in premiera na tionala – dedicate autoturismelor autohtone si conducatorilor auto de sex feminin. Dupa mensele fiecarei grupe, spectatorii au beneficiat de un show de derapaje controlate (drifting), au putut admira expozitia de masini modificate si pe toata durata evenimentului, acestia au fost implicati in diverse concursuri.


IASISTING a luat parte si la campania de mediatizare ce s-a desfasurat in reteaua partenerilor media: presa scrisa, online, tv si radio. Cu ocazia acestui eveniment, IASISTING a fost sustinator cu noul Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta, serviciu ce va poate asigura interventiile in cazul producerii unor incendii sau situatii de urgenta."Pretuieste viata. Afla care sunt capcanele traficului de persoane"

Campanie pentru prevenirea traficului de persoane: August 2010

Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Iasi lanseaza, in luna august, o noua campanie „Pretuieste viata. Afla care sint capcanele traficului de persoane", sponsorizata de IASISTING. Aceasta campanie regionala se desfasoara in judetele Iasi si Vaslui si are ca scop constientizarea vulnerabilitatilor individului/comunitatii la traficul de persoane, cit a drepturilor victimei.

campanie pentru prevenire campanie pentru prevenire

„Scopul campaniei este de a informa asupra faptului ca traficul de persoane este prezent in comunitatile urbane si rurale si ca el afecteaza atit individul, cit si comunitatea de care apartine. Pentru ca cel mai important este sa previi sa ajungi intr-o situatie de trafic, activitatile din campanie se vor axa pe informatii privind modalitatile de recunoastere si evitare a pericolelor inca din etapa de recrutare, cind persoanele sint ademenite, tentate cu tot felul de promisiuni", a declarat Cora Camelia, inspector de specialitate in cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Iasi.

Campania se adreseaza atit persoanelor tinere, adolescentilor, cit si celor adulte, celor care sint in cautarea unui loc de munca in strainatate, cit si celor care au rude, prieteni, cunoscuti plecati in strainatate, pentru a fi mai atenti la mesajele transmise de acestia sau la imposibilitatea contactarii acestora dupa o perioada de timp de la plecarea lor. In sprijinul acestor persoane a fost infiintata inca din 2006 linia telefonica gratuita de ajutor 0800800678, care poate fi apelata din orice retea fixa si mobila.

Campania doreste sa vina in sprijinul persoanelor traficate si a comunitatii din care fac parte acestia pentru a-si cunoaste drepturile si posibilitatile de reintegrare sociala si recuperare dupa o situatie de trafic. Aceste drepturi conferite persoanei cu statut de victima a traficului de persoane o protejeaza de excluderea sociala.

Sursa: Ziarul de Iasi, editia 29.07.2010

CAMEX Iasi: 18-21 Martie 2010

Intalnire la nivel inalt a constructorilor din Moldova si Bucovina


camex 2010

IASISTING a fost prezenta cu noutati in domeniul constructiilor si instalatiilor la cea de-a XIV-a editie Camex 2010, desfasurata la Centrul Providenta, Iasi.
Cu o traditie de 14 ani in Moldova, Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX a deschis si in acest an seria evenimentelor regionale si nationale dedicate constructorilor din Romania.

Expozitia a adunat un numar de 104 expozanti si aproximativ 5500 de vizitatori care au prezentat interes pentru noile aparitii in domeniul constructiilor, expuse de IASISTING: materiale pentru lucrari de ignifugare si termoprotectie a structurilor metalice cu produse de torcretare; materiale pentru executarea lucrarilor de instalatii: retele de hidranti, sisteme de detectie, alarmare si stingere a incendiilor.
Prin participarea la acest eveniment, IASISTING si-a atins principalul obiectiv propus, acela de prezentare a noilor produse si procedee precum si de a veni cu solutii in intampinarea problemelor cu care se confrunta constructorii.Vizita Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

17.03.2010

Mihai Seitan, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei sociale, impreuna cu Cristina Dobre parlamentar de Iasi, s-au intalnit cu oamenii de afaceri la IASISTING, intr-un dialog despre munca si masurile guvernului Boc pentru a proteja piata muncii, dupa ce a avut o discutie cu cei peste 1.500 de sindicalisti care l-au asteptat in fata Prefecturii. Seitan a prognozat ca piata muncii pana la sfarsitul anului se va revigora, iar somajul va scadea de la 8,3% la 7,1%.


Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei sociale, Mihai Seitan s-a intalnit cu oamenii de afaceri din Iasi. Reuniunea a avut loc la IASISTING, o companie care ofera servicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca si al situatiilor de urgenta. Folosindu-se de context, ministrul i-a asigurat pe amgajatori ca Guvernul va lua un set de masuri pentru a veni in sprijinul IMM-urilor pentru a-si mentine numarul angajatilor. O alta problema ridicata a fost cea a reconversiei profesionale: “Sunt putine firme care-si permit sa investeasca in forta de munca si de aceea reconversia profesionala a somerilor trebuie sa fie mai eficienta. De ani buni in Romania se pregatesc frizeri si coafeze, desi pe piata muncii aceste meserii nu se mai cauta. Sper sa gasim sisteme care sa incurajeze munca, deoarece pana acum totul s-a facut doar de dragul de a se face; astfel patronii sfarsesc mereu prin a-si califica singuri personalul.”


Mihai Seitan i-a avertizat pe cei din sistemul bugetar ca au salarii foarte mari in comparatie cu cei din mediul privat, iar acest dezechilibru se datoreaza sporurilor. “Unele sporuri sun de-a dreptul hazlii, cum ar fi sporul pentru zambet sau acela de acomodare la venirea din concediu. E pacat ca inca mai exista astfel de practici, iar cei din sistemul bugetar ar trebui sa invete din politica salariala a celor din mediul privat” a mai spus ministrul. Tot la aceasta intalnire ministrul muncii a anuntat ca legea unica a salarizarii va intra in functiune la sfarsitul anului. “Cei de la Inspectia in Munca se ocupa mai mult de evidenta si nu urmaresc raporturile de munca sau daca se respecta normele de siguranta si sanatate in munca. Sunt nemultumit de cum functioneaza ITM-urile in tara. Se limiteaza doar sa incaseze comisionul pentru ca tin cartile de munca si in rest mai nimic. Atunci cand se fac controale, cei care lucreaza la negru dispar, ca prin minune. Nu stiu cine ii anunta dar nu e corect.” a mai spus acesta. In final ministrul a multumit celor de la firma IASISTING pentru ca i-a facilitat intalnirea cu oamenii de afaceri si le-a promis ca le va raspunde prin intermediul deputatului Cristina Dobre, membru in Comisia de Munca si Protectia Sociala, la problemele ridicate de acestia.

Sursa: Ziarul de Iasi, editia 18.03.2010

Investitie privata in domeniul serviciilor medicale


Spitalul regional de ingrijiri paliative "Sf. Sava" este prima investitie privata de acest gen din zona Moldovei. Acesta a fost realizat pentru a veni in sprijinul bolnavilor care necesita ingrijiri palliative, pacienti cu boli progresive maligne si nonmaligne care produc discomfort, limiteaza activitatea zilnica si au un prognostic rezervat.

De asemenea, investitia se doreste a fi un sprijin pentru intreg sistemul sanitar de stat din zona Moldovei. Proiectul isi propune ca prin asigurarea serviciilor medicale de ingrijiri paliative sa reduca starea de disconfort a pacientilor si sa acorde tratamentul adecvat, inclusiv prin consiliere psihologica si sociala.
Prin aceasta investitie sunt create peste 100 de noi locuri de munca cu calificari medicale, organigrama cuprinzand: medici specialisti, asistenti medicali, asistenti sociali, psihologi, infirmieri, ingrijitori, personal administrativ.

Spitalul are o capacitate de 114 de paturi si are in componenta sa cabinete medicale, cabinet psihologic, sala consiliere, farmacie, sala mese, triaj, registratura etc.
Proiectul a fost demarat inca din anul 2008, fiind sustinut din fonduri proprii si imprumuturi bancare,estimate la 5,5 milioane de euro, avand ca termen de finalizare si inaugurare, Aprilie 2011. Autorul proiectului este firma IASISTING si este realizat cu sprijinul GARANTI BANK si FNGCIMM.

Sursa: Ziarul de Iasi, editia 17.03.2010
Urban Driving Skills

01 Noiembrie 2010

Organizatori principali au fost FRT (Logan CLub Iasi), Excess Tuning, Era Park, Primaria Iasi, Politia Rutiera Iasi, Politia Comunitara Iasi, Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta Iasisting.

Urban Drivink skills a adus in premiera in Romania un concept englezesc de competitii auto, constand in probe de indemanare ce au avut ca scop punerea in evidenta a abilitatilor conducatorilor auto, indiferent de performantele autoturismului sau, concursul fiind impartit in mai multe grupe dintre care doua – in premiera na tionala – dedicate autoturismelor autohtone si conducatorilor auto de sex feminin. Dupa mensele fiecarei grupe, spectatorii au beneficiat de un show de derapaje controlate (drifting), au putut admira expozitia de masini modificate si pe toata durata evenimentului, acestia au fost implicati in diverse concursuri.


IASISTING a luat parte si la campania de mediatizare ce s-a desfasurat in reteaua partenerilor media: presa scrisa, online, tv si radio. Cu ocazia acestui eveniment, IASISTING a fost sustinator cu noul Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta, serviciu ce va poate asigura interventiile in cazul producerii unor incendii sau situatii de urgenta.Un Milion De Stele

14 Noiembrie 2009

Sambata, 14 noiembrie 2009, pe bulevardul Stefan cel Mare, Centrul Diecezan Caritas Iasi a organizat cea de-a treia editie a actiunii „Un milion de stele”.

500 de lumanari au fost aprinse in semn de solidaritate fata de persoanele aflate in nevoie. Scopul actiunii a fost acela de a oferi semne vizibile pentru o societate solidara si o lume dreapta, de lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale. Fiecare lumanare a reprezentat simbolic o persoana aflata in nevoie. In jurul lumanarilor s-au strans peste trei sute de simpatizanti ai solidaritatii in lume: ieseni de toate varstele, membri ai asociatiilor partenere, voluntari si membri Caritas.

La ora 17.00 reprezentantii asociatiilor partenere si voluntarii Caritas au aprins lumanarile ce conturau sigla Caritas, in timp ce tinerii Asociatiei Actiunea Catolica din Iasi au cantat despre solidaritate.

Lumanarile au fost binecuvantate de reprezentantul Episcopiei Catolice din Iasi, Excelenta Sa Episcop Auxiliar si Vicar General Aurel Perca, si de reprezentantul Fundatiei Solidaritate si Speranta, parintele Ovidiu Sarghie. Din donatiile primite in schimbul lumanarilor s-au strans in total 1328 RON. Din aceasta suma Centrul Diecezan Caritas Iasi va sprijini programul Servicii de ingrijire la domiciliu din Iasi, transmitand celor ingrijiti mesajul simbolic al solidaritatii. La acest eveniment, fiind unul din sponsorii principali, IASISTING a avut deosebita placerea sa faca parte din colectivul de voluntari in semn de solidaritate pentru persoanele aflate in nevoie.

Saptamana Europeana pentru Securitate in munca

simpozionul “Locuri de munca sigure si sanatoase:

bine pentru tine, bine pentru afacere”

26-30 Octombrie

Pentru al treilea an consecutiv, IASISTING a fost partener si gazda a manifestarilor prilejuite cu ocazia Saptamanii Europene pentru Sanatate si Securitate in Munca, ce s-a desfasurat la Iasi in perioada 26-30 Octombrie. Daca in anul 2007, tema centrala a dezbaterilor si actiunilor desfasurate cu ocazia Saptamanii Europene in toate tarile UE, a constituit-o afectiunile musculo-scheletice, in 2008 campania s-a axat pe importanta evaluarii riscurilor pentru sanatatea si securitatea in munca si modalitatile practice de gestionare si reducere a riscurilor la locul de munca, campanie care a continuat si anul acesta. In fiecare an, milioane de oameni din UE sufera vatamari sau sanatatea acestora este grav afectata la locul de munca.

festival sah iasi

Din acest motiv evaluarea riscurilor este importanta, deoarece presupune atat identificarea tuturor riscurilor la care este expus lucratorul in procesul de munca, cat si luarea de masuri care sa conduca la locuri de munca sigure si sanatoase. Spre exemplu, conform statisticilor Eurostat si Organizatiei Internationale a Muncii, se estimeaza ca la fiecare trei minute si jumatate, o persoana din UE moare din cauze legate de munca. La fiecare 4 secunde si jumatate, un lucrator din UE este implicat intr-un accident care il obliga sa stea acasa cel putin trei zile lucratoare.

Evaluarea riscurilor este un proces dinamic care permite intreprinderilor si organizatiilor sa implementeze o politica proactiva de gestionare a riscurilor la locul de munca. De aceea, este important ca toate tipurile si dimensiunile de intreprinderi sa efectueze evaluari regulate ale riscurilor. O evaluare corecta a riscurilor cuprinde, printre altele, asigurarea ca toate riscurile relevante sunt avute in vedere (nu numai cele imediate sau evidente), verificarea eficientei masurilor de securitate adoptate, inregistrarea rezultatelor evaluarii si revizuirea evaluarii in mod regulat pentru a o actualiza in permanenta. Pentru a fi cu adevarat utila, evaluarea riscurilor trebuie sa fie actuala, relevanta si eficienta. Simpozionul “Locuri de munca sigure si sanatoase: bine pentru tine, bine pentru afacere.” desfasurat la Centrul IASISTING de Consultanta si formare Profesionala al Adultilor in domeniul Situatiilor de Urgenta, Securitate si Sanatate in Munca, de pe strada Mitropolit Varlaam, numarul 10, au fost prezenti pe langa Ing. Taraboanta Iulian, director coordonator si Ing. Nita Dermidie, director coordonator adjunct SSM, si responsabili cu sanatatea si securitatea in munca din mai multe companii iesene. Au sustinut prezentari specialisti din cadrul ITM Iasi (Emilian Dodoiu, Laurentiu Dobre, Iulian Toma), precum si specialisti in domeniul sanatatii si securitatii in munca de la mai multe firme private din Iasi.

Au fost acordate din partea organizatorilor un numar de trei premii si trei mentiuni, constand in dimplome, cupe si echipamente de protectie. Dealtfel, IASISTING este si practic, una dintre cele mai implicate companii din domeniul SSM din Iasi in activitati de evaluare a riscului. Prin Centrul de Formare Profesionala, Iasisting ofera consultanta si instruire profesionala in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca si Situatiilor de Urgenta, la aproximativ 700 de beneficiari, institutii de stat si companii private, consultanta ce include si intocmirea evaluarii riscurilor de accidente si imbolnavire profesionala la locurile de munca.

Conferinta Nationala cu Participare Internatioanal de Medicina Muncii

23 – 26 Septembrie

In cadrul unui program bine organizat care cuprinde: inregistrarea participantilor, ceremonia de deschidere si sesiuni de comunicare, Conferinta Nationala cu Participare Internationala de Medicina Muncii si-a propus sa monitorizeze mediul de munca si starea de sanatatea a personalului din intreprinderile mici si mijlocii.

La aceast simpozion organizat de Societatea Romana de Medicina Muncii alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, compania IASISTING a avut deosebita placere de a participa ca unul din principalii sponsori. Principalul subiect de prezentare a fost Proiectul NETWORM in Romania. Proiectul s-a derulat in cadrul a doua programe europene, succesiv: Minerva – Socrates (2004-2007) si Leonardo (Long life learning, 2008-2009), initiator si coordonator fiint Universitatea Ludwig Maximillian din Munchen. S-au tinut 35 de cursuri in 8 tari, totalizand 28 de cazuri in diverse limbi. Au participat 4.500 de studenti si 397 de medici timp de 3 ani. Majoritatea accesarilor au fost finalizate cu fise de evaluare din Germania, Romania, Spania si Finlanta. 80% dintre utilizatori au raportat ca nu au avut probleme tehnice. Rezultatele obtinute, participarea larga si interesul mare al acestora indreptatesc din plin dascalii romani de medicina muncii sa extinda aceasta forma de invatamant in toate facultatile de medicina.

Festivalul international de sah "M. Sadoveanu" editia a XXIV-a

BALKAN GRAND PRIX

19-25 August 2009

Festivalul International de sah “M. Sadoveanu” editia a XXIV-a - Balkan Grand Prix este un concurs international de sah, organizat sub patronajul Federatiei Balcanice de Sah, Federatiei Romane de Sah si a Federatiei Internationale de Sah (FIDE), de catre C.S. “Politehnica” Iasi, cu ajutorul oferit de Primaria Municipiului Iasi, Consiliului Local Iasi, Directia de Sport a judetului Iasi si a partenerilor media: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, Radio Iasi, precum si  parteneri din presa centrala.

festival sah iasi

La acest eveniment compania IASISTING a avut deosebita placere de a participa ca unul dintre principalii sponsori care a ajutat si la promovarea sahului in randul tinerilor ca o alternativa de petrecere a timpului liber. In Moldova exista foarte putine concursuri, iar aceasta competitie este foarte asteptata in randul amatorilor de sah.

In cadrul acestui concurs au participat in jur de 350 de concurenti din 10 tari. Rezultatele obtinute de juniorii nostri in ultimii ani au dus la afirmarea Iasului ca cel mai puternic centru sahist din Romania dovada fiind cele 298 de medalii cucerite (anul 2009 - 43 medalii dintre care un titlu de Campion Mondial de Amatori, 9 medalii europene si Cupa Romaniei la senioare).

Concursurile profesionale

ale serviciilor voluntare si serviciilor private pentru situatii de urgenta din Romania

11-14 iunie 2009

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi, cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi si al Asociatiei Pompierilor din Iasi, au organizat si desfasurat in perioada 11-14 iunie 2009, pe stadionul Tineretului, din mun. Iasi, etapa judeteana a concursurilor profesionale a Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta si de asemenea etapa judeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor private pentru situatii de urgenta – S.P.S.U. - de la agenti economici.

concursuri pompieri

La concurs au participat 25 de echipaje ale Serviciilor Voluntare – cea mai numeroasa participare din ultimii 20 de ani.
Concursul a constat în urmatoarele probe - stafeta 4x100 m, pista de indemanare si viteza si dispozitivul de interventie.
In fruntea clasamentului general, in urma sustinerii celor trei probe, dupa o apriga disputa, S.V.S.U. al comunei Andrieseni, si-a adjudecat primul loc si va reprezenta judetul Iasi in etapa interjudeteana, care va avea loc la Suceava, la inceputul lunii august.

La concursul serviciilor private pentru situatii de urgenta - S.P.S.U. au participat 9 echipaje de concurs locul I fiind ocupat de lotul S.C. Fortus Iaşi, conform informatiilor precizate in comunicatul de presa din data de 15 iunie 2009 emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a Judetului Iasi.

Simpozionul International "Viitor Sigur - Siguranta si Sanatatea Mea"

Iasi, 28 mai 2009

Iasisting a avut placerea de a fi partener si sponsor la organizarea primei editii a simpozionului international "Viitor sigur - Siguranta si sanatatea mea", simpozion organizat de Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Inspectia Muncii - Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi. Simpozionul a avut loc in aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iasi si a vizat urmatoarele aspecte:

  • Exemple de buna practica in implementarea notiunilor de securitate si sanatate in munca in scoli.
  • Alternative privind metode de implementare a securitatii si sanatatii in munca in scoli.
  • Orientarea activitatii manageriale in invatamantul preuniversitar pentru asigurarea implementarii securitatii si sanatatii in munca.
  • Proiectarea activitatii didactice in securitate si sanatate in munca.
  • Metode de evaluare a riscurilor in securitate si sanatate in munca aplicabile in scoli.
  • Integrarea, in pregatirea elevilor, a unor resurse procedurale si materiale, adecvate demersului didactic.
  • Capacitati si abilitati dobandite de elevi in securitate si sanatate in munca.

simpozion international iasisting

Cupa "Fotbal pentru Sanatate" - 25-29 mai 2009

Iasisting a sustinut ca sponsor prima editie a mini campionatului „Cupa Fotbal pentru sanatate” sub deviza “Marcheaza pentru viata!” pentru a celebra data de 31 mai - “Ziua Internationala de Lupta Impotriva Fumatului”, eveniment organizat in perioada 25-29 mai 2009 de Centrul Diecezan Caritas Iasi, Biroul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog impreuna cu partenerii Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi si Jandarmeria Romana – Inspectoratul de Jandarmi Iasi, cu sprijinul Clubului Sportiv Politehnica Iasi.

cupa fotbal iasisting

Acest eveniment, organizat in cadrul campaniei “Invata sa alegi viata!” implementata de Caritas Iasi in anul 2009, isi propune sa marcheze importanta luptei impotriva fumatului prin promovarea miscarii si a sportului, sa ofere o alternativa pentru petrecerea timpului liber in detrimentul consumului de tutun si alte droguri, legale sau ilegale si sa faciliteze reinsertia sociala a tinerilor aflati in detentie.

 

Iasisting sustine medicina ieseana

Eveniment inedit in medicina dentara ieseana!

Compania Iasisting a sustinut ca sponsor primul Congres al Asociatiei Dentare Romane pentru Educatie care s-a desfasurat in perioada 1-4 aprilie 2009 la Baza Clinica de Invatamant Medical Stomatologic.

Pentru prima data la Iasi, Academia Nationala Franceza de Chirurgie dentoalveolara a prezentat un Congres de medicina dentara prin reprezentantii ei.

Dominanta acestei manifestari stiintifice a fost caracterul practic prin numarul mare de demonstratii practice pe fiecare componenta a medicinei dentare abordand tehnici de top precum si interventii live.

 

Iasisting la CAMEX - martie 2009

In perioada 19 - 22 martie Iasisting a participat la cea de-a 13 a editie a Targului National de Constructii si Instalatii Camex - locul de intalnire a profesionistilor in constructii. La standul deschis in cadrul expozitiei vizitatorii au putut face cunostinta cu produsele si serviciile oferite de compania Iasisting, multe dintre acestea acoperind in mare masura necesarul logistic (intocmire documentatii, instructaj protectia muncii etc.) si tehnic (echipamente de protectia muncii, pichete PSI, indicatoare si alte materiale de propaganda vizuala) in ceea ce priveste desfasurarea in siguranta a lucrarilor de constructii.

iasisting camex 2009

De mare interes in cadrul vizitatorilor s-au dovedit a fi serviciile de ignifugare (protectia la foc a materialelor combustibile) si cele de protectie la foc a structurilor metalice (torcretare).

Specialistii nostri va stau in orice moment la dispozitie pentru detalii amanuntite despre produsele si serviciile oferite.