magazin online
0232 237 515 Logare Creare cont

Servicii

Te afli aici:
Home
>
Servicii
>
Termoprotectia structurilor metalice

Termoprotectia structurilor metalice

Lucrarile de termoprotectie a structurilor metalice sau din beton cu produse de torcretare reprezinta o masura pasiva, ce intarzie cedarea structurii metalice sau din beton sub influenta focului cu minim 30" si maxim 240".

Iasisting este atestata de catre Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila - Bucuresti pentru efectuarea lucrarilor de termoprotectie a structurilor metalice, personalul fiind atestat in domeniu.

Produsul este solutia ideala in cazul valorilor mari ale timpilor de intarziere a cedarii structurii metalice sau din beton.

Printre lucrarile de referinta executate de IASISTING mentionam lucrarea efectuata la IULIUS MALL IASI, beneficiar SC BUILD CORP SRL, lucrare desfasurata in perioada iulie-august 2008 si finalizata cu incheierea procesului verbal de receptie finala in prezent I.S.U. IASI.

Alti beneficiari de lucrari de termoprotectie: SC IULIUS MALL SUCEAVA - in 2008 (noiembrie-decembrie).

Obiectul lucrarilor l-a prezentat termoprotectia de structuri metalice - stalpi si grinzi - cu produse de torcretare VERMIPLASTER.

Suprafata totala fiind de aproximativ 8100 mp s-a utilizat o cantitate de aproximativ 81 tone substanta VERMIPLASTER. Rezistenta la foc a structurii metalice conferita prin lucrarea de termoprotectie este de 120 minute pentru stalpi si respectiv 45 minute pentru grinzi, iar eficacitatea lucrarii este de 40 ani sau mai mult. Garantia oferita lucrarii este de 3 ani.

PROTECTIA PASIVA LA FOC PENTRU STRUCTURI METALICE SI DE OTEL

GENERALITATI

Sistemul de protectie la foc a structurilor metalice pe baza de mortar uscat VERMIPLASTER se realizeaza prin acoperirea acestora cu un strat uniform, aplicat pe suprafata structurilor metalice de rezistenta.

Se mareste astfel durabilitatea acestora in conditii normale, precum si in conditii de solicitari exceptionale, prin interpunerea unui strat izolator termic intre elementul metalic si posibilul incendiu, ca solutie de evitare a colapsului constructiei pe durata prestabilita.

Protectia la foc realizata cu sistemul VERMIPLASTER nu influenteaza rezistenta si stabilitatea structurii de rezistenta, nu influenteaza comportarea acustica a suprafetelor protejate si nu modifica protectia termica si economia de energie in constructiile respective, in conditiile utilizarii normale.

COMPOZITIE SI UTILIZARE

VERMIPLASTER este un mortar uscat, din granule fine - obtinut industrial, pe baza de sulfura de calciu, inalbit cu extractii minerale, aditivat pentru a imbunatatii aplicarea mecanica si pentru a optimiza caracteristicile fizice si chimice a produsului - care amestecat cu apa, este ideal pentru a inveli suprafata metalica a structurilor, iar dupa intarire formeaza un strat optim pentru protectia impotriva focului.

Nu contine materiale toxice sau periculoase, iar la incalzire se emana doar apa din el.

Nu contine azbest, demonstrat prin testul nr. A8987-B iulie, 1999 executat in cadrul "Institute of Occupational Medicine" din Edinburgh Anglia.

Formand un strat compact pe structurile metalice, VERMIPLASTER este proiectat pentru a oferi o protectie pasiva in timpul incendiilor, mentinand stabilitatea si portanta structurii pana la stingerea focului sau pana la evacuare.

CARACTERISTICI TEHNICE

Conform ISO 9001:2000 
Culoare: Alba
Densitatea aparenta a mortarului uscat: 510-580 g/l 
Raportul de amestec (apa/mortar uscat): 0,60 a 0,80 
Timp de aplicare: 0:30-4:15 ore 
Retinere de apa: 95-100% 
Rezistenta la încovoiere: ≥ 9 Kg/cm2 
Rezistenta la compresiune: ≥17 kg/cm2 
Duritatea suprafetei: ≥ 30 unitati SHORE 
pH: 12-13 
Incadrarea PSI: Nu arde 
Rezistenta la jet de apa (UNE 23.806-81): Stabil 
VERMIPLASTER nu este material coroziv.

MOD DE APLICARE

Aplicarea VERMIPLASTER-ului pe suprafetele dorite se realizeaza mecanizat, cu aer comprimat, sau cu un utilaj special proiectat pentru aceasta, care realizeaza si amestecarea mortarului uscat cu apa.

CERTIFICARE

Pentru structurile metalice, grosimea stratului de VERMIPLASTER ce urmeaza a fi aplicat, este determinata de factorul de sectiune a profilului protejat, si timpul prescris de rezistenta la foc (exprimat in minute).

Graficul de rezistenta la foc arata rezultatele unui sir de experimente, in cadrul carora profile de diferite valori, cu diferite grosimi de strat de VERMIPLASTER, au fost expuse la flacara directa.

In Romania, INCERC a agrementat produsul VERMIPLASTER, a acceptat rezultatele experimentelor conforme normelor Uniunii Europene si a permis comercializarea produsului.

PRODUCTIE SI CONTROLUL CALITATII

Mortarul VERMIPLASTER este produs in Spania. Linia automatizata de productie - aflată langa Sevilla, prin sistemul incorporat de adaugare a materialelor prime si supravegheat permanent, asigura o calitate constanta.

Procedeul de fabricatie este strict supravegheat si este conform cu standardele ISO 9001:2000 si ISO 14001, respectarea lor fiind monitorizată de SGS (010390/SC, 030070/MA).

Copyright 2009 - SC IASISTING SRL
Iasi, Romania - 700215 - Str. Mitropolit Varlaam 10
Tel: 0232 237 515 Fax: 0332 411 779
Reg.Com: J22/285/1999 CUI RO11713859 Capital social 4.630.000 lei