Data publicării: 2024-01-23
Conform statisticilor
Peste 160.000 de tone de baterii portabile, circa 800.000 tone de baterii de automobile și 190.000 de tone de acumulatori industriali ajung la gropile de gunoi în fiecare an.
Pericolul
O singură baterie ajunsă la gunoi poate polua 10 litri de apă. În componența lor intră substanțe periculoase, toxice, precum litiu, nichel, plumb, mercur sau cadmiu, ce continuă să producă reacții chimice chiar și după ce bateriile sunt scoase din uz, de aceea bateriile trebuie reciclate separat. Dintre toate substanțele pe care le conține o baterie, mercurul este cea mai periculoasă. În contact cu apa, mercurul formează un compus cancerigen.
Reciclarea
Aproape toate tipurile de baterii pot fi integral reciclate, scopul principal fiind evitarea poluării și recuperarea materialelor folosite.
- Strânge bateriile uzate într-o cutie (aproape toate bateriile pot fi reciclate integral)
- Informează-te unde este cel mai apropiat punct de colectare
- Predă bateriile uzate pentru a putea fi reciclate corespunzător
- Folosește acumulatori reîncărcabili sau produse ce nu necesită baterii
Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul SSM-SU, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.
Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L. 2019 | Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală. | Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare. | Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.