magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Comunicat privind măsurile implementate la nivelul unității pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 (Coronavirus)

Comunicat privind măsurile implementate la nivelul unității pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 (Coronavirus)

Data publicării:    2020-03-19


Stimați clienți/parteneri/salariați,

În situații dificile, trebuie să fim solidari!  ,,Sănătatea și siguranța este pe primul loc,” este pentru unitatea noastră un deziderat, motiv pentru care, avand în vedere faptul că începand cu data de 16.03.2020, România a fost instituită Starea de Urgență, privind infecția cu Covid-19, iar la nivel mondial este declarată ”pandemie de Coronavirus”, este necesar sa reconsiderăm modul de colaborare, pentru a evita răspândirea virusului.

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor și a bolilor profesionale sau a îmbolnăvirilor în toate aspectele legate de muncă, ÎN CONTEXTUL ACTUAL, SC IAȘISTING GRUP SRL, în calitate de angajator include în planul de prevenire și protecție măsuri tehnice, igienico-sanitare și organizatorice, bazat pe evaluarea riscurilor, măsuri specifice pentru prevenirea riscurilor de infestare cu virusul COVID 19 și de a asigura inclusiv echipamentele individuale de protecție care să îndeplinească cerințele de securitate și sănătate în muncă specifice.

În perioada 16.03 - 15.04.2020, activitățile cu publicul, vor fi asigurate de SC IAȘISTING GRUP SRL,  cu următoarele precizări:

  • limitarea deplasarilor la cele strict necesare;
  • spălarea mâniilor cât mai des posibil cu apă și săpun sau igienizarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;
  • utilizarea măștilor de protecție de către persoanele bolnave;
  • evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • evitarea atingerii nasului, ochilor sau gurii cu mâinile nedezinfectate;
  • acoperirea gurii, nasului în caz de tuse, strănut cu servetele sau in cot;
  • dezinfectarea periodică a suprafețelor de contact cu soluții pe bază de clor sau alcool;
  • instruirea angajaților privind normele restrictive și de igienă specifică;
  • implementarea procedurilor operaționale, a instrucțiunilor și normelor impuse de Direcția de Sănătate Publică și alte autorități competente.

 

Aceste măsuri nu sunt limitative, vor fi ajustate în funcție de evoluția situației la nivel național. De aseamenea, precizăm că aceste măsuri nu se doresc să semene panică, ci doar să ne responsabilizeze pentru a acționa în mod corect, pentru a limita o posibilă infecție cu Covid-19.

În comunicatele de presă ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale este specificat clar, că angajatorul are obligația de a asigura instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Controlul Medical periodic, chiar și în situația modificării temporare a locului de muncă (de exemplu - munca la domiciliul salariatului, telemunca etc.).

Recomandarea noastră este să nu uitați și să nu ignorați aceste obligații, întrucât accidentele de muncă și îmbolnăvirile profesionale pot apărea și în aceste condiții (de stare de urgență) iar aceste aspecte sunt supuse verificărilor organelor competente și pe perioada stării de urgență.

Starea de urgență nu trebuie să priveze angajatul de drepturile sale (asigurarea echipamentului individual de protectie și asigurarea de catre angajator a condițiilor optime pentru desfășurarea activității) și nu anulează obligațiile angajatorului cu privire la derularea contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă și a raporturilor de muncă prevăzute în acestea.

Vă rugăm si totodată, vă recomandăm să planificați și controlul medical al angajaților pentru a nu supraaglomera activitățile firmelor de medicina muncii la încetarea perioadei de urgență provocată de virusul Covid-19 (Coronavirus).

Reamintim tuturor colaboratorilor și angajaților că trebuie să respecte recomandările Ministerului Sănătății privind protecția împotriva virusului COVID-19, iar pentru informații suplimentare puteți apela linia Verde la numărul 0800800358, pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății, disponibilă 24 de ore din 24.

Vă mulţumim pentru înțelegere!