magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Instrucțiuni de utilizare hidranți

Instrucțiuni de utilizare hidranți

Data publicării:    2022-01-20


           

Persoanele care lucrează în încăperi prevăzute cu hidranţi de incendiu interiori trebuie să cunoască modul de folosire a acestora.

ATENȚIE: Înainte de a utiliza instalația de stingere cu apă, asigurați-vă că s-a întrerupt sursa de alimentare cu energie electrică, pentru a evita pericolul de electrocutare!

INSTRUCȚIUNI DE UTLIZARE

HIDRANȚI INTERIORI

            Se deschide ușa cutiei sau se sparge geamul (dacă este cazul);

            Se derulează furtunul;

            Când furtunul este perfect întins se rotește rozeta robinetului aproximativ 1/3 din cursă;

            Când apa a ajuns la celălalt capăt al furtunului se deschide complet robinetul hidrantului. Se deschide robinetul țevii de refulare;

            Se merge la locul focarului, se îndreaptă jetul spre baza acestuia și se execută stingerea;

            La terminarea stingerii se închide robinetul hidrantului, se scurge complet apa din furtun, se rulează furtunul pe suportul acestuia.

   

            Înainte de a utiliza hidranții interiori, asigurați-vă că aceștia sunt funcționali, prin vizualizarea marcajului (funcțional/defect).

 

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.