magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Ergonomia locului de muncă 1

Ergonomia locului de muncă 1

Data publicării:    2022-03-14


Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă dau câteva recomandări pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic

 

            După o zi lungă la birou, ți-ai simțit gâtul înțepenit, umerii inflamați sau ai simțit dureri de spate? Toate acestea se datorează unei ergonomii incorecte a locului de muncă.

            Este important să-ți ajustezi locul de muncă conform nevoilor tale pentru a evita apariția bolilor musculo-scheletice și pentru a spori confortul și productivitatea. Postura și mișcările pe care le faceți trebuie să evolueze pentru a deveni obiceiuri, obiceiuri bune.

Crearea unui birou ergonomic este ca și cum ați așeza piesele unui puzzle.

Dacă ceea ce faceți este să reglați ecranul computerului la o înălțime bună, dar nu reglați niciodată modul în care sunteți așezat sau nu vă ajustați niciodată tastatura sau mouse-ul, nu veți obține niciodată rezultate optime.

Țineți trunchiul drept și vertical. Utilizați suportul lombar al scaunului (ajustați-l pentru a se potrivi cu spatele dvs.).

Greutatea capului trebuie să fie pe gât, fără a întinde capul și gâtul înainte.

Mutați scaunul pentru a fi cât mai aproape de instrumentele și obiectele pe care le folosiți mai des.

Monitorul trebuie să fie direct în față (evitând întoarcerea capului) și puțin sub nivelul ochilor. Distanța până la monitor trebuie să fie adecvată pentru a nu încorda ochii: nu prea aproape, nici prea departe.

Picioarele trebuie să fie așezate pe podea (nu atârnate), sau pe un suport adecvat.

Nu trebuie să stați perioade lungi de timp fără să vă mișcați de pe scaun. Este recomandat să aveți perioade de odihnă și întindere. Veți obosi mai puțin și veți suferi mai puțin disconfort la spate, gât și articulații. Nu uitați să beți apă pentru a vă menține hidratați.

Nu toți suntem la fel. Configurați-vă locul de muncă în funcție de dumneavoastră, nu invers.

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.