magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Verificare auto

Verificare auto

Data publicării:    2022-05-19


Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă recomandă să vă verificați mașina înainte de a porni la drum!

 

Plecați la drum? Nu lăsați problemele cu mașina să vă strice călătoria.

Verificând doar câteva lucruri simple, puteți evita o mulțime de neplăceri și probleme ce ar putea apărea pe traseu.

ANVELOPELE

Verificați presiunea în anvelope, starea și uzura acestora. Acestea reprezintă singurul contact între vehicul și șosea.

ROATA DE REZERVĂ

Aceasta trebuie să fie în stare perfectă (să nu prezinte gâlme, sau să fie desumflată). Verificați să aveți și cheia de roți, cricul și cuiul de tractare.

NIVELUL ULEIULUI

Trebuie să verificați nivelul de ulei al vehiculului, la rece desigur, pe o suprafață plană. Acesta asigură lubrifierea motorului.

ANTIGELUL

Antigelul permite menținerea la o temperatură constantă a motorului. La fel ca și uleiul, trebuie verificat la rece, pe o suprafață plană.

LICHIDUL DE PARBRIZ

Lichidul de spălare a parbrizului este important, dacă doriți să păstrați o vizibilitate cât mai bună în toate condițiile meteorologice.

ȘTERGĂTOARELE

Acestea reprezintă garanția unei vizibilități bune.

KIT-UL OBLIGATORIU AUTO

Din punct de vedre legal, kitul auto, trebuie să fie prezent în mod obligatoriu în vehicul

KIT-ul obligatoriu auto trebuie să conțină:

            Două triunghiuri;

            Vestă reflectorizantă;

            Stingător (atenție să fie valabil și să aibă verificarea anuală făcută);

            Trusă de prim ajutor.

 

SISTEMUL DE ILUMINARE

Starea becurilor vehiculului dumneavoastră este extrem de importantă. Asigurați-vă că acestea funcționează (semnalizarea, faza lungă și scurtă, luminile de frână …).

ACTELE

Pe lângă componentele tehnice, când plecați la drum trebuie să verifiați și dacă aveți toate actele necesare la dumneavoastră: asigurarea auto obligatorie, permisul de conducere sau dovada, talonul maișinii, actul de identitate, rovinieta.

 

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.