magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Reguli de comportament în caz de incendiu în spațiile cu aglomerări de persoane

Reguli de comportament în caz de incendiu în spațiile cu aglomerări de persoane

Data publicării:    2022-11-22


Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă îndeamnă să urmați regulile de comportament în caz de incendiu în spațiile cu aglomerări de persoane!

 

Când sunteți în spații cu aglomerări de persoane (cluburi, săli de teatru, restaurante, cinematografe, centre comerciale) identificați căile de evacuare. Informați-vă la personalul obiectivului.

 

În cazul în care ați observat izbucnirea unui incendiu păstrați-vă calmul și anunțați imediat personalul obiectivului și dacă este la îndemână acționați sistemul de alarmare.

Părăsiți ordonat clădirea, orientându-vă cu ajutorul indicatoarelor de evacuare. Ajutați persoanele aflate în dificultate și care nu se pot evacua. Nu utilizați liftul pentru evacuare.

 

Atunci când fumul a pătruns în partea superioară a căilor de evacuare, deplasați-vă aplecat, cât mai aproape de sol. Acoperiți-vă gura și nasul cu o bucată de material textil, de preferință umed.

 

Dacă nu vă puteți evacua ieșiți la geam și strigați după ajutor. Blocați accesul fumului în încăpere prin amplasarea unor haine, prosoape îmbibate cu apă în dreptul pragului ușii. Dacă nu vă puteți evacua singur din imobil anunțați la 112 poziția dumneavoastră în clădire.

 

Dacă v-au luat foc hainele, opriți-vă pe loc imediat! Lăsați-vă pe sol și răsuciți-vă pe o parte și pe alta până ce flăcările se vor stinge.

 

Dacă reușiți să vă evacuați din imobil, anunțați evenimentul la 112. Nu vă întoarceți niciodată în spațiul incendiat pentru a recupera obiecte personale! Rămâneți la o distanță de siguranță.

 

Se interzice introducerea de către public în spațiu de făclii, artificii, petarde, torțe, recipienți, materiale incendiare ori fumigene, substanțe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea și propagarea incendiilor.

 

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.