magazin online
0232 981 Logare Creare cont

Blog

Te afli aici:
Home
>
Blog
>
Reguli pentru deszăpezire

Reguli pentru deszăpezire

Data publicării:    2024-02-01


Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă îndeamnă la respectarea unor reguli pentru deszăpezire!

 

Reguli pentru sănătatea dumneavoastră

Alocați câteva minute de încălzire înainte de a începe deszăpezirea, pentru a vă pregăti organismul.

Îmbrăcați-vă corespunzător. Purtați papuci cu o bună aderență, mănuși, căciulă și haine călduroase.

Alegeți lopata potrivită. Alegeți o lopată ușoară, confecționată din fibră de carbon sau plastic dur rezistent la îngheț.

Mențineți corpul în poziția corectă. Ține spatele drept, folosește eficient mușchii picioarelor, ai brațelor și ai umerilor. Țineți lopata cât mai aproape de partea inferioară a corpului. Poziționați una dintre mâini cât mai aproape de lama lopeții, pentru a vă ușura munca.

Stabiliți înainte de începerea deszăpezirii unde urmează să dați zăpada, pentru a nu fi nevoiți să o mutați în altă parte și să munciți de două ori.

În loc să ridicați sute de lopeți încercați să faceți deszăpezirea prin mișcări de împingere. Folosiți-vă greutatea corpului pentru a împinge zăpada până la locul unde urmează să o depozitați.

Deszăpeziți mașina înainte de a da zăpada din jurul acesteia, astfel nu veți fi nevoiți să curățați zăpada din jurul mașinii de două ori.

Alternați intervalele de efort cu cele de repaus.

Hidratați-vă. Efortul depus în timpul deszăpezirii poate duce la deshidratare.

Reguli pentru deszăpezire

Deszăpezirea se face cât mai repede. E mult mai ușor să mutați zăpada proaspătă și afânată decât să mutați zăpadă veche tasată sau care a înghețat parțial.

Nu trebuie să asteptați să se oprească ninsoarea pentru a deszăpezi. E mult mai ușor să mutați zăpada proaspătă.

Nu faceți mormane de zăpadă pe trotuare  sau pe locurile de parcare, încercați să distribuiți uniform cât mai multă zăpadă pe o suprafață cât de mare se poate.

Dacă zăpada este abundentă nu trebuie curățată până la asfalt pentru a nu face mormane mari de zăpadă ce se vor topi greu. Indicat este să lași câțiva centimetri de zăpadă și să o tasezi cât să se poată circula pe ea, astfel zăpada se va topi mai ușor.

În cazul în care se formează gheață, aceasta trebuie curățată până la asfalt și se                                               recomandă să folosiți sare, nisip sau o soluție antiderapantă                                                                         pentru a preveni alunecarea.

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.